Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

105.) - Legyél mindig ott, ahol lenned kell.

2017. július 10. 05:00 - RiaRia

studying-951818_640.jpg

Ha egy vizsgára készülsz, az az elvárás, hogy jól felkészülj. Ha egy randira készülsz, jó, ha időben odaérsz. Ha egy társas összejövetelre vagy hivatalos, nem illik visszautasítanod. Ha egy előadásra mész el, szépen felöltözöl, hogy megtiszteld az előadót. Ha egy koncertre készülsz, már jóval előtte betervezed, kivel, mikor és meddig leszel az eseményen. Mindegyiknél egy közös pont van, az, hogy jelen legyél, mégpedig akkor és úgy, amikor és ahogyan kell. Neked lesz könnyebb, ha ezt a szabályt betartod. Nem mindig ilyen egyszerű a feladatunk. Van, hogy közbejön valami, és mi nem tudunk elmenni arra a randira. Ezt jobb meg sem említeni. Minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy betartsuk az alapvető udvariasságot.

Legyél mindig ott, ahol lenned kell. Ha a gyermeked épp a szülőszoba előtt toporog, neked az a dolgod, hogy mellette legyél. Ha a vizsgára nem készültél fel eléggé, akkor is meg kell mérettetned magad mit is tudsz valójában. Nem jó megfutamodni. Nem jó, ha magára hagyod a gyermeked a problémájával. Kell a segítő kéz. Van, amikor kell az ügyességünk, vagy épp a merészségünk, hogy megtegyük azt, amit egyébként nemigen tennénk meg. De ha csak azt az egyet észben tartjuk, hogy jobb ott lenni valahol, ahol szükség van ránk (még akkor is ha nem tudunk kellőképpen segíteni), mintha visszavonulót fújunk, és gyámoltalanul otthon maradunk. Ezért légy mindig hű önmagadhoz, és készülj föl mindig idejében.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8212652097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása