Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

328.) - Ne harcolj a babonák ellen.

2024. július 09. 21:24 - RiaRia

friday-820963_640.jpgBabonás vagy? Nem? Nem is jó az, ha lépten-nyomon csak erre koncentrálunk, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is, amikkel foglalkoznunk kell. De ha már szóba jött ez a téma, foglalkozzunk egy kicsit vele. Nekem a kedvencem az, amikor kiborul a sótartó, mert az azt jelenti, hogy össze fogunk veszni. Persze ez sem igaz, csak amennyire hisz benne az ember. Volt egy kabaréjelenet erről a babonáról, a kiborult sótartóról, ami egy békés házaspár közötti beszélgetés keretében zajlott le. A lényege, hogy az egymást imádó házaspár egyik tagja azt szeretné bizonygatni, hogyha kiborul a sótartó, akkor annak veszekedés lesz a vége. Mivel szeretik egymást, a házaspár másik tagja épp bizonygatja, hogy ez csak egy babona, és semmilyen jelentősége sincsen. De a másik fél nem hisz neki, és egyre-másra bizonygatja, hogy márpedig ha kiborul a sótartó, akkor össze fognak veszni. Nem is kell mondanom, hogy addig fajul a dolog, hogy a kabaréjelenet végére tényleg sikerül jól összeveszniük, márpedig éppen ezért, mert nem egyezik a véleményük ebben a témában. Szemes Mari és Szilágyi János játssza ezt a jelenetet, megtalálod a neten, jót fogsz szórakozni, ha megnézed. Nekem ezóta a kedvencem ez a babona. 1985-ös a kabaréjelenet. :) A címe = A kiömlött Só. Humoros jelenet nagyon! :)

A lényegre szeretnék utalni, hogy ne harcolj a babonák ellen. Úgyis teljesen felesleges! Nem sokat tudsz változtatni rajtuk, ezek kialakultak és van, aki hisz bennük, van, aki pedig nem. Van olyan babona is, ami az újévvel kapcsolatos, meg ugye a megunhatatlan fekete macska babonája. De ki hiszi már ezt el?! Hát, aki igazán babonás, vele nem jó kötekedni ilyen téren, mert a vége tényleg egy totális összeveszés lesz, mint a sótartó esetében. Én leneveltem magam a babonás tévhitekről, éppen azért, hogy ne okozzon gondot a továbbiakban. Fölösleges harcolni a babonák ellen, mert ezek mindvégig fennmaradnak a köztudatban, és sok mindenki hisz bennük. Ha egyébként is jól megy sorod, nem mindegy, hogy elment előtted egy fekete macska vagy éppen nem?! Nyilván a babonások szempontjából nem mindegy, hogy mi történik a nagyvilágban és főleg mi történik körülöttük. De ha harcolsz ellenük, annak még jó vége sosem volt. 

Aztán itt van a képen látható péntek 13 !!! Nagyon sokan mondják, hogy nekik ez a nap nemhogy szerencsétlen, hanem épphogy szerencsét hozó nap, ilyenkor sokkal több jó éri őket, mint más napokon. Lehet ebben hinni vagy sem? Ki tudja? Ki találta ki és miért, nem tudni, de hogy szájról szájra terjed és egymást lehet csőbehúzni vele, az biztos. Ezért ne harcolj ellenük, ha léteznek, nem baj, ha hiszel bennük, az sem baj, az a baj, ha az életviteledet rontja, ha rossz irányba viszi az életedet, a mindennapjaidat. Ilyenkor már károsnak mondhatók a babonák, mert nem hagyják hogy úgy élj ahogy szeretnél, bezavarnak, megváltoztatják  a napi menetrendedet is, ha hagyod. Szóval, csak óvatosan a babonákkal, mindenkit tiszteljünk annyira, hogy meghagyjuk neki a magánszféráját, és ne befolyásoljuk semmilyen irányba a világnézetét, meg a mindennapjait. 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2218443775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása