Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

321.) - Vedd észre, ha valami nem stimmel az életedben.

2024. január 22. 20:58 - RiaRia

flower-3314064_640.jpg

Ennél a bejegyzésnél tudnod kell rólam, hogy sokat küszködtem a betegségemmel az évek folyamán. Nincs is annál rosszabb, mint amikor nem vesszük észre, hogy valami nincs rendjén velünk, körülöttünk. Pedig énnálam ez pont így volt, amikor kialakult a betegségem még fiatal lánykoromban. Nagyon sokáig nem tudtam mi is lehet a baj körülöttem, még akkor is így volt ez, mikor már meg volt a diagnózisom. Egyszerűen nem hittem el, hogy valami baj lehet velem. Tudtam, hogy valami megváltozott, de nem gondoltam, hogy súlyos betegség alakult ki nálam. Épp ezért is írok most erről, hogy tudd, jó ha mindig képben vagy önmagaddal, az érzéseiddel, a gondolataiddal, a viselkedéseddel. Nem mindegy milyen a dolgokhoz való hozzáállásod. Nem mindegy, hogy reggel vidáman ébredsz fel és jókedvűen kezded a napodat, vagy gorombán mérges vagy valamire vagy valakire.

Rá kell hogy jöjj még idő előtt, hogy mi a baj, van-e baj, és ha baj van, akkor ki kell derítened, hogy az mi is lehet. Nem szabad a homokba dugnod a fejed sohasem, mert olyat csak a strucc csinál, mert azt hiszi, hogy akkor nem látja senki és nincsen semmivel problémája. Ne élj strucc módra, inkább derítsd ki, hogy ha valami nem klappol az életedben, akkor az mi a csuda lehet? Ilyenkor biztosan valamilyen hiányosságról van általában szó. Vagy egészségileg nem vagy a toppon, vagy a gondolataid száguldoznak összevissza a fejedben és nem tudod helyretenni őket. A lényeg, hogy tudatosítsd, hogy valami nem stimmel nálad, épp nem jókor vagy netán nem jó helyen és az eszedet nem tudod jól használni. Nem jönnek a jól megszokott hasznos gondolatok, nem tudsz mit kezdeni magaddal, vagy azt sem tudod mi fog történni a következő pillanatban. Ez faramuci helyzeteket tud generálni, ezért okos döntés ilyenkor mélyen önmagunkba nézni. Ha ezt meg tudod tenni, máris lépéselőnybe kerültél és nem okolod magadat fölöslegesen. Légy észnél mindig! Ezt könnyű megfogalmazni, leírni, de neked nem is olyan könnyű ezt mindig betartani. Pedig csak józan ésszel előzhető meg minden baj, ami közelít felénk.

Ha eljutottál ebben a nem biztató folyamatban addig, hogy ki tudtad deríteni mi is a baj nálad, és ugye ilyenkor már lépéselőnyre teszel szert, akkor a cselekvésen van mindig a sor. Ez mindent megold (mármint ha teszed a dolgod). Azért jó, hogy foglalkozol a szíveddel és a lelkivilágoddal is, mert ha nem teszed, könnyen saját magad alatt vághatod a fát és olyan helyzetekbe kerülhetsz, amik rémségesek a számodra, nem fogsz tudni mit kezdeni velük. Józan ész, józan gondolkodás, józan cselekedetek, ezek mindig meghozzák a várva várt eredményt az életedbe. Hogy hogyan is gondolkodj mindig józanul? Törekedj mindig az egészséges életre, mert amikor egészséges vagy, akkor tudod meghozni a legjobb döntéseidet, azokat a döntéseket, amik meghatározók a jövőd szempontjából. Tudod, amit a múltban tettél, az formálta a jelenedet és amit most a jelenben teszel, az fogja formálni a jövődet, a holnapodat. Úgyhogy tényleg jól észnél kell lennünk, hogy mikor mit teszünk meg vagy mikor mit nem teszünk meg. Ha ki tudod hozni magadból mindig a legtöbbet, akkor nyugodtan hátradőlhetsz és szépen fog alakulni az életed. Ez olyan kívánatos a számunkra, hogy ezért képesek vagyunk áldozatokat hozni, ilyenkor tudunk lemondani bizonyos dolgokról, amik hátráltatják az életünket. De nem kell mindig lemondani mindenről, csak élni kell tudni jól az életünket és akkor minden a helyére kerül, mindig a sínen tudunk maradni. Erre figyelj nagyon! 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4418309119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása