Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

315.) - Légy talpraesett!

2023. november 30. 00:20 - RiaRia

daisy-5009524_640.jpg

Ismerek valakit, aki bármi is történik körülötte, meg tudja őrizni a hidegvérét, olyan nyugodt, mint senki más körülötte. Történhet földrengés, bánhat vele úgy a sors, ahogy nem kéne, meg tudja őrizni a higgadtságát, és még ő tud tanácsot adni olyankor is, amikor neki lenne erre szüksége talán. Nagyon irigyelem, mert példát mutat a méltóságával nekem, azzal, hogy bármit kérdezhetek tőle, bármilyen zűrzavar is van én körülöttem, ő olyan nyugodtan viselkedik, hogy ez a nyugalom aztán átragad másokra is, akik csak a közelében vannak. Sokszor szeretném átvenni a stílusát, de erre lehet, születni kell vagy az élet alakította így a személyiségét, nem tudom, de nyugalom árad a tekintetéből, azokból a szavakból, amiket kimond, és öröm vele egy légtérben lenni, öröm hallgatni amiket mond és ahogyan formálja a szavakat. Őt igazán talpraesett embernek ismertem meg, bárhol megállja az életben a helyét.

De gondolkozzunk csak egy kicsit, hátha mi is ki tudnánk alakítani hasonló irigylésre méltó személyiséget magunknak. Mi kellhet hozzá vajon? Szerintem az ilyen talpraesett emberek már átestek egy kis tűzkeresztségen, volt bőven részük az életük során kihívásokban, az élet számos próba elé állította őket, és ők nem futamodtak meg valamiért, vállalták ezeket a kihívásokat, mert tudták, érezték, hogy a rossz után mindig csakis a jó jön el, és erre építették fel az életüket, egy olyan életet, amit mások bizony megirigyelnek tőlük. Az, hogy mindent vállalunk, ami elé csak a jó sorsunk állít, bizonyítja, hogy van bennünk kurázsi, fel merjük venni a kesztyűt bármilyen nehéz helyzetben. Szeretek ilyen talpraesett emberek közelében lenni, mert valljuk be, hogy olyan kisugárzásuk van, amit nemcsak úgy leakasztottak a fogasról, hanem ilyen a személyiségük, ilyenné váltak és bármerre is sodorja el őket az életük, mindenhol feltalálják magukat. Az ilyen emberek bölcsek, tanultak mindig a saját életük tapasztalatából, és bármilyen akadályt gördít eléjük az életük, mindent határozott nyugalommal fogadnak.

Én közismerten nagyon, de nagyon türelmetlen típusú vagyok, és szinte vonzom az ilyen talpraesett embereket, akik a jég hátán is megélnek, és szükségem is van az ilyen emberek támogatására, oltalmára. Életünk során rengeteg emberrel találkozunk, és ki tudja elsőre, hogy kiben mi lakozik? Ezt csak alapos átbeszélgetéssel tudjuk a magunk számára kideríteni. A fenti képen a kis százszorszép is megküzdött az előtte álló akadályokkal, igaz, hogy ő csupáncsak egy virág, de ugyanúgy küzdött, hogy szépen ki tudjon virulni, mint bármelyikünk életünk során. Vegyük csak szemügyre jobban az ilyenfajta hozzáállást az élethez. Bármi adódik is bármelyik napunkon, meg kell hogy tudjuk állni a helyünket ott, ahol épp vagyunk. Ha erre nem vagyunk képesek, elvesztünk, és nem tud senki sem segíteni rajtunk. Inkább vegyük fel a természetünkbe, hogy olyanok legyünk, akik még elveszett helyzetekben is megtalálják az életük szépségét. Gondolkozz, számodra ki vagy kik a talpraesett egyéniségek, és hogyan tudnál profitálni te ebből. Csak bátran gondolkozz ezen és meglátod, hogy rájössz, hogy sokkal több kincs rejlik benned is, mint gondolnád. :)

ui.: - nemsokára újabb tizenöt pontba foglaljuk, hogy mi is az, amiért érdemes élnünk, és írj te is ezekhez a motiváló gondolatokhoz valamilyen feljegyzést. Csak pozitívumokban gondolkodj, ha megteheted, és ugyan miért ne tehetnéd meg, hiszen az vagy, amit csak gondolsz magadról. Folytatjuk tehát tovább majd a közös beszélgetéseinket, úgyhogy légy résen, de a blog az itt marad, hogy támpontot tudjon nyújtani neked zűrzavaros ügyekben. :) Nemsokára találkozunk! :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8718270339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása