Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

116.) - Fiatalság időskorban.

2017. szeptember 20. 01:27 - RiaRia

grandma-824867_640.jpg

Mindenki szeretne örökké fiatal, fiatalos lenni. Nem lehetetlen vállalkozás időskorban sem olyan izomzattal élni például, mint fiatalabb éveinkben. Mindig annyi évesek vagyunk, amennyinek épp érezzük magunkat. Mit tudunk tenni, hogy a fiatalság megmaradjon a számunkra, és vidáman, frissen és boldogan éljünk?

Idősebb korban sokszor leírjuk magunkat az élet színpadáról, mondván már mindenhol fáj, minden lépéssel csak egyre idősebbek leszünk. Fel kell ébresztenünk önmagunkat a "csipkerózsikaálmunkból", és végre el kell hinnünk, hogy van élet 50, 60 év után is. Sokan érzik ilyen idősen még fiatalnak magukat, és ez a helyes látásmód. Sokat tehetünk, hogy így érezhessünk, van, aki ilyenkor kezd el egy átfogó életreformba, és ha minden igyekezete megvan, sikerülni is fog ez az életreform.

Sohasem késő valami újba belekezdeni. Fel kell térképeznünk a jelenlegi életünket, hol hibáztunk eddig és mik a lehetőségeink. Ha mindent összeírtunk, ki kell választani a számunkra üdvözítő megoldást, és még ha segítséget is kell igénybe vennünk, a változtatás mindenképpen jó befektetés. Bizony, változnunk kell. Ha nem aludtunk eddig eleget, akkor mindenképpen új stratégiára van szükségünk. Ha nem ettünk ésszerűen eddig, akkor mindenképpen új ételeket kell bevezetnünk az életünkbe, hogy minél több vitamin kerüljön a mindennapi táplálékunkkal a szervezetünkbe. Ha nem mozogtunk eleget eddig, mindenképpen el kell kezdeni (először kicsiben) a változtatást, mert berozsdásodnak az ízületeink. Ha túl stresszes most még minden napunk, megéri megtanulni a meditációt, vagy egy kis relaxálás is felüdíti a napunkat sokszor. Ha nem volt eddig hobbink, amit szívvel-lélekkel tudtunk élvezni, keressünk magunknak olyan elfoglaltságot, ami megnyugtat, és kizökkent a feszültebb élettempóból.

Elkezdhetünk kirándulni járni, elkezdhetjük bújni az egészséggel kapcsolatos könyveket, elkezdhetünk jó és tápláló ételeket enni, elkezdhetünk játszani a gyermekeinkkel, felébresztve a bennünk szunnyadó fiatalos énünket, elkezdhetünk kerékpározni ha eddig még nem tettük meg, elkezdhetünk gyalogolni csak úgy a magunk kedvére, és mindenekelőtt eddzük a memóriánkat, hogy ne alakuljanak ki idő előtt nem kívánt betegségek.

Találjuk meg a harmóniát életünkben, éljünk békében, szeretetben, és mindig legyen jó kedvünk, legyünk vidámak, és örömmel végezzük a napi teendőnket. Sok trükköt tudunk alkalmazni, legyünk ötletesek és válasszuk ki a számunkra megfelelőt.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012879292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása