Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

325.) - Légy elég kíváncsi mindenre!

2024. március 27. 23:15 - RiaRia

children-65584_640.jpg

Mi is lehetne ennél könnyebb, hiszen tulajdonképpen szinte mindig mindenre kíváncsiak vagyunk, ugye?! Hát, ha a fenti képet nézem, akkor mindenképpen a kíváncsiság jut eszembe, de tényleg tudunk-e olyan kíváncsiak lenni a körülöttünk lévő világra, mint ahogy jó lenne? Én a magam részéről elég kíváncsinak tartom magam, de nem minden lében két kanál vagyok, inkább csak az az egészséges kíváncsiság vonz engem mindenfelé, és téged is erre szeretnélek rábírni. Amikor például sétálsz csakúgy céltalanul az utcán, észreveszel-e különféle különleges dolgokat, amik sokszor meg sem ragadják a szemünket, elmegyünk mellettük, és így lemaradunk sokféle jó dologról. Arra gondolok itt, hogy észreveszed-e, ha a közeledben történik valami érdekes dolog? Csicseregnek a madarak ahogy épp sétálsz az erdőben, vagy egy szép szál virág megragadja-e a fantáziádat? Lehet, hogy elmész olyan dolgok mellett, amire ha figyelnél, akkor egyszeriben másként alakulna az életed, hiszen más szemszögből viszonyulsz már egyes dolgokhoz, és így megváltozik a gondolkodásod is, más fog megérinteni, más fogja elvonni a figyelmedet, és más érzéseket fogsz tapasztalni is. Az érzéseid más hangulatot is teremtenek a számodra, és más-más hangulatban másképpen viszonyulsz egy-egy különleges helyzethez is.

Tudsz-e elég kíváncsi lenni a világra? Tudsz-e másként gondolkodni, ha épp arról van szó? Tudsz-e kérdéseket feltenni másoknak és kíváncsi vagy-e a válaszra? Ha igennel válaszoltál ezekre a kérdésekre, akkor valószínű, hogy elég éber is vagy a környezetedre, és egyből megragadnak a közeledben lévő újdonságok, meglepetések. Tartsd is meg jó szokásodat és légy elég kíváncsi mindenre! Annyiféle dologgal találkozunk egy nap az utunk során, hogy előszörre nem mindig tűnik fel a jelentőségük, nem tartjuk fontosnak azt, ami ér minket, nem tulajdonítunk nekik túl nagy esélyt az életünkben. A fenti képen a két kisgyerek olyan angyali módon kíváncsi arra, hogy mit is rejt az, amire most még nincs rálátásuk, hogy egyszerűen tündérien bájosak tudnak lenni. Öröm nézni őket, és mi is kedvet kapunk kíváncsiskodni egy kicsit. :) Annyira szép világban élünk és olyan sokféle dolog vesz körül minket, hogy érdemes egy kicsit jobban kinyitni a szemünket és a fülünket is. Nézzünk szét a nagyvilágban, és fedezzük fel azt a sok látnivalót, azt a sok szépet és jót, amivel szinte nap mint nap találkozunk, de néha elkerüli a figyelmünket. Lehet, hogy valaki a közeledben épp úgy beszél, vagy úgy szól, ahogy az a te kedvedre való, és ebből te sok mindent kamatoztathatsz, okosodhatsz, vagy felhasználhatsz valamit, ami segíti a fejlődésedet. Vagy észre kellene venned, ha valaki épp segítségre szorul a környezetedben, és te tudnál segíteni neki, hogy megoldódjon a gondja. Vagy észre kellene tudnod venni, hogy a kedvesednek vagy a gyermekednek épp mi is a leghőbb vágya, mi a kívánsága, szinte olvasni tudsz a gondolataiban. Vagy olyan ötlet születik meg az elmédben, amire ha nem figyelsz fel, akkor lehet, életed egy nagy lehetősége mellett mész el. De lehetne folytatni a sort sok mindennel, ami fontos lehet az életünkben éppen.

Szóval legyél csak nyugodtan olyan kíváncsi, ahogyan az tőled telik, mert ezzel nem ártasz senkinek sem, főleg, ha tiszteletben tartod mások egyéniségét. A sima egyszerű és egészséges kíváncsiságra szükségünk is van, mert csak így jutunk bizonyos tudás birtokába, amire másképpen nem tudnánk szert tenni. Járjunk könyvtárba, és keressünk, kutassunk olvasnivalók után, amik szélesítik a látókörünket, vagy menjünk kirándulni, hogy megismerjük szép hazánk szépséges tájait. Tanuljunk nyelveket, ismerjünk meg más kultúrákat is, és ne adjuk alább a kíváncsiságunkat csak azért, mert egy kicsit lusták vagyunk keresni vagy kutatni szép és jó dolgok után. Éljünk úgy, mintha mindennap elfelejtenénk azt, amit eddig tanultunk, és kezdjük elölről a tanulást, fejlesszük magunkat az alapoktól egészen a magaslatokig, hiszen minden tudás aranyat ér, és minél többet tudunk, annál jobban boldogulunk majd az életünkben is. :) Úgyhogy csak hajrá! Gyerünk! Kíváncsiságra fel! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1218365247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása