Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

313.) - Ne irigykedj másokra!

2023. november 19. 07:19 - RiaRia

rose-8252992_640.jpg

Jujj, ez nagyon rossz tulajdonságunk, az irigység. Aki észreveszi önmagán, minél hamarabb szabaduljon meg tőle, mert ez belülről mérgezi a lelkünket. Nem is tudtam olyan képet betenni a bejegyzéshez, ami hűen ábrázolná amikor irigyek vagyunk másokra. De a fenti rózsa sokkal szebb, mint bármi más. Bár, ha belegondolok, a sárga is az irigység színe, de ez nem volt szándékos, ezt a képet azért tettem be, mert nekem nagyon tetszik. Próbáljunk belegondolni, hogy miért is nem jó ha irigykedünk. Egyrészt elveszi az energiánkat mástól, másrészt nem tudunk másfelé figyelni, mint arra, hogy nekünk miért nincs ez vagy az a dolog meg, mikor a szomszédunknak pedig van. Nem szabad, hogy túl sokat foglalkozzunk ezzel az érzéssel, a legjobb távol tartani magunkat tőle, amennyire csak tudjuk. Mindenkivel előfordult már életében biztosan, hogy irigyelt valamit, csak ezt nem biztos, hogy be merjük vallani magunknak. Mindenesetre egy kényelmetlen érzés kerít ilyenkor a hatalmába minket, és ha lehet, még mielőtt becserkész minket azelőtt térjünk ki előle, hadd menjen amerre csak akar.

Inkább vegyünk egy ilyen szép szál rózsát, vagy rózsacsokrot, amit a kép is ábrázol, hiszen akkor már a gondolatunk inkább azon jár, hogy hogyan és kit örvendeztethetnénk meg vele. Vegyél a kedvesednek egy szép virágcsokrot, mert szereted és add át neki, hidd el, hogy nagy öröm lesz ez, és majd meglátod, hogy te is valamilyen csodálatos meglepetésben részesülsz majd nemsokára, hiszen amit adunk, azt kapjuk vissza százszorosan az életünktől. Épp ezért ha irigykednénk, igencsak rosszul járnánk, mert a sárga irigység minden formája ránk találna, amit azért nem szeretnénk, valljuk be őszintén! Amikor én észreveszem magamon, hogy irigy vagyok, nagyon tudok haragudni magamra, ami szintén veszélyt rejt magában, mert a harag meg még rosszabb, mint maga az irigység. Ha nem becsüljük magunkat annyira, hogy csakis a szép és jó dolgokat engedjük magunkhoz, akkor nagyon pórul tudunk járni végül. Én mindig zenét hallgatok, ha észreveszek magamon valamilyen negatív tulajdonságot. Ez a zeneterápia nem butaság, mert nagyon jó hatással van rám, próbáld csak ki, majd meglátod az áldásos hatását! :)

Tulajdonképpen nem vagyunk ugye egyedül az irigység fogalmával, mindenkit elkapott már hasonló rossz érzés. Tönkretehet barátságokat, vagy már az, ha magunkon vesszük észre ezt, már az kellemetlenül érint minket. Egész nap feszültnek érezni magunkat csak azért, mert nem tudunk kitérni egyes érzések elől, az bizony nem jó. Vajon mi lehet a megoldás? Én sem tudom, mert időnként nálam is előfordul az ilyesmi, de mindenképpen járható út lenne az, ha mielőbb eltérítenénk a figyelmünket más irányba. Teljesen mindegy, hogy mi tereli el más irányba a figyelmünket, a zenehallgatás csak egy tipp volt a részemről, mert ez tudom, hogy beválik. És még jól is szórakozunk közben, ami nem egy elhanyagolható tényező. Tehát! Üzenjünk hadat az irigység ellen, próbálkozzunk minél többféle megoldáson, mert csak mi nyerhetünk vele. Azt fogadd meg magadnak, hogy figyeled az érzéseidet, figyelsz mindig magadra, így sokkal gyorsabban veszed észre ha nem a helyes ösvényen jársz.  :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5618261889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása