Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

322.) - Vigyázz magadra!

2024. január 28. 12:06 - RiaRia

family-2485714_640.jpg

Sajnos időszerű a címbéli mondat, mert a covid megint kezd beférkőzni az életünkbe, és ezért különösen kell figyelnünk magunkra. De minden más vonatkozásban is értem azt, hogy - vigyázz magadra! -, mert érhet baleset is, vagy ha azt nézzük, hogy a szavainkkal is tudunk károkat okozni a társainknak, akkor még erre is jó ha ügyelünk. Vigyázz magadra, mert bármikor elmehet a jókedved vándorútra, és akkor nem marad más, mint a magány, a mélabú, az unatkozás. Egymásra is jó ha vigyázunk, jó ha figyelünk a mellettünk lévőkre, lehet, hogy van, aki segítségre szorul, de nem mer kérni senkitől segítő kezet. Ezt jó ha még időben észrevesszük, mert ha időben lépünk, akkor nem alakul ki nagy baj, meg tudtuk védeni a társunkat a szenvedéstől. 

Néha azt hisszük, hogy mindent kibírunk, mindent el tud viselni a szervezetünk. Ez csalóka lehet, mert az energiánk folyamatosan fogy ha egész nap csináljuk azt, ami ránk van szabva, így nincs mit csodálkozni, ha estefelé már kimerültnek érezzük magunkat. Idáig nem szabad eljutni, nem szabad engedni, hogy kifogyjunk az erőnkből, időt kell hagyni magunknak a töltekezésre. Bármi fenn tudja tartani a kívánt egyensúlyunkat, ami örömmel tölt el, aminek pozitív vonzata van, mert ilyenkor jótékony hormonok szabadulnak fel a testünkben és kiválóan érezzük magunkat. Azzal teheted a legtöbbet önmagadért, ha jó formában tartod magad, ilyenkor nemcsak önmagadért teszed a legtöbbet, hanem a társaiddal is csak ekkor tudod fenntartani a jó kapcsolatokat. Egészségesen éljél, úgy étkezz, hogy vitaminban gazdag legyen a táplálékod, mert amit megeszünk, az adja az energiát nekünk. Energiát tudsz még szerezni a szeretteidtől, vagy ha tudsz énidőt varázsolni a magad számára. Tanulj meg meditálni vagy jógázni, ezeknek olyan jó hatásuk van rád, ami megnyugtat és ami kizökkent a mókuskerékből, amibe beleragadtál útközben. De az olvasás, vagy a kertészkedés is pozitív irányba viszi a kedvedet. Légy ezért elég ötletes, próbálj ki különféle dolgokat, és rájössz, hogy valójában mi is a hobbid, mi az, amit szívesen csinálsz, mi az, ami felvillanyoz, és mi az ami energiával tud feltölteni téged.

Nekem a séta olyan, ami mindig energiát ad, még ha az csak félórás séta is. Elő kell készülni hozzá, fel kell öltözni, el kell indulni és egy jót kell sétálni, így formálja szépen a testemet is a séta. De bármi jó, ami jó érzéssel tölt el, és amitől azt érzed, hogy - no, most meg tudnám váltani a világot. Kapd el a pillanatot, ami épp eléd került és használd ki a pillanatban rejlő lehetőséget, nehogy lemaradj bármiről is. Légy része mások életének is, de tudj egyedül is boldogulni, hiszen mindig egymagad kell, hogy megálld a helyed az életben. Tarts mindig szünetet, ha sokáig kell dolgoznod, és akkor is, amikor kénytelen vagy sokáig egy helyben ülni. Egy átmozgató öt perces torna is csodákra képes! :) Szóval, törődj magaddal, mert mások is csak úgy veszik a hasznodat, ha kirobbanó formában tudod tartani az egész testedet. Ápold a tested, a lelked és a szellemedet is! Ezek elválaszthatatlanok egymástól, mindegyiknek szüksége van a másikra, és fordítva. Ha ügyelsz magadra, csodás életet élhetsz, amiben mindig jól érzed magad és amit nem cserélnél el mással semmi pénzért. Vigyázz hát magadra, s légy jó!..., a többi nem számít! :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1418313085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása