Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

324.) - Örömmel végezd a feladataidat!

2024. március 01. 00:49 - RiaRia

picking-flowers-2432972_640.jpg

Lehet vajon örömtelenül is végezni a feladatainkat? Bizony, hogy ha kedvetlenek vagyunk, semmi sem inspirál minket arra, hogy vidámak legyünk és örömmel lássunk hozzá a teendőinkhez. A képen lévő kislány nyilván élvezettel szedi a virágokat a réten, de ez nem túl nagy "feladat" a számára, inkább csak nagyon is örömteli érzés. Sokszor megijedünk, ha azt a szót halljuk, hogy "ez meg ez a feladat vár most rád!" -, de ez nem elegendő ok arra, hogy kedvetlenül lássunk munkához. Március van! Itt van a tavasz a nyakunkon, élvezzük ki minden percét és ne gondolkodjunk azon, hogy vannak kényelmetlen feladatok is az életünkben. Minden munka megvár minket, vagy rossz esetben kénytelenek vagyunk nekilátni. Ha már úgy adódik, hogy bármit is el kell végezzünk, legalább a kedvünk legyen elég jó ahhoz, hogy jót produkáljunk, és ehhez az kell, hogy nyugodt természetünk legyen, elég strapabírók legyünk, hogy okosan és ésszerűen álljunk neki a nagy harci feladatnak.

Bizony azért nagyon sokszor előfordul az is, hogy tényleg öröm az egész napunk, ilyenkor teljesen mindegy, hogy mi vár ránk, nem érdekel minket, hogy esik az eső vagy fúj a szél, a jókedvünk határtalan, és madarat lehet velünk fogatni örömünkben. Ilyenkor élvezet dolgozni, öröm beszélgetni, öröm bármit is csinálni, mert nem figyelünk oda zavaró tényezőkre, egyszerűen elkerülik a figyelmünket. Hála a jó Istennek, hogy a legtöbb napunk ilyen, ehhez hasonló, mert ha nem így lenne, nem lenne kedvünk bejárni dolgozni, de piacra sem lenne kedvünk kimenni vagy sétálni egy jót. Ha örömmel tudod végezni a feladataidat, az idő csakúgy repül, nem számít hány óra van, nem számít, hogy a szomszédban épp kalapácsolnak, te oda tudsz figyelni arra amit csinálsz és olyan élvezettel csinálod, hogy szinte abba sem akarod hagyni ezt a tevékenységet, magával ragad és energiát nyersz általa.

Hogyan is lehetne elérni, hogy ne menjen el a kedvünk vándorútra, és örömmel kezdjünk bele bármibe is? Talán úgy, hogy kifejlesztjük magunkban azt a nyugalmat, ami ahhoz kell, hogy jó döntéseket hozhassunk bármikor. Nyugodt lélekkel, nyugodt elmével okosan tudunk gondolkozni, és kis erőfeszítéssel bármikor elő tudjuk varázsolni magunkból azokat az ösztönzőerőket, amik beindítják a munka folyamatát, a munka kezdetét, azt, hogy képesek legyünk jókedvet csalni az arcunkra és sugárzó tekintettel nézzünk a holnapi nap felé is. Tehát nyugalom, okosság, egy kis erőfeszítés, és a jókedv garantált. Légy önmagad művésze! Tegyél azért, hogy minden reggel kipihenten ébredj, ne maradj fent éjnek évadján, és ne károsítsd az agyad mindenféle bolondsággal! Inkább csalj mindenkinek egy kis mosolyt az arcára, hogy az ő napjaik is hasonlatosan jól kezdődjenek, mint a tieid, és így egymás mellett is jókedvvel és örömmel tudjátok elvégezni a leglehetetlenebb feladatokat is, méghozzá boldog mosollyal az arcotokon. Sose engedj olyan érzéseknek, amik lerántanak a mélybe, hiszen onnan feltápászkodni olyan nehéz, hogy ember legyen a talpán, aki képes erre. Tegyél azért, hogy az örömöd határtalan legyen, és mindig nézd az élet napos oldalát, mert csak ezen az oldalon várnak rád szép élmények, és örömteli dolgok. :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5518342925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása