Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

319.) - Neveld magad optimistának.

2023. december 31. 18:16 - RiaRia

magnolia-4423686_640.jpg

Szoktál búslakodni? Vagy szomorkodni? Ne tedd! Nem visz sehová sem, ha így teszel. Inkább nézd a világot a maga egyszerűségében, a maga szépségében. Sokkal többre jutsz, mintha emésztenéd magad különféle felesleges dolgokon. Ha hiszed, ha nem, nekem is sikerült egy pesszimista szemléletmódból egy optimistább szemléletmódra váltani, azért kezdtem el írni ezt a blogot, hogy ezt bebizonyítsam. Én sem hittem el elsőre, hogy ez lehetséges, mert nagyon-nagyon rossz kedvem volt sokszor fiatalabb koromban, amikor még nem tudtam jól kezelni a betegségemet. De aztán fordult a kocka és lám! Sikerül jókedvvel ébredni és sikerül jókedvvel végigvinni a napomat. Úgyhogy nem véletlenül tettem be fejezetcímnek a mostani okos mondatot, hogy neveld magad optimistának. Csakis jól járhatsz, ha így teszel. Még olyan szép virágos képet is választottam neked, ami rögtön meghozza a jókedvedet az egész napodhoz, bármikor is olvasod ezt az írást.

Szóval, legyünk csak pozitívak! Ez olyan jó érzés, teli van megelégedettséggel, teli van örömmel, teli van várakozással a jövő felé, és teli van boldogsággal is, mert aki pozitívan gondolkodik, ő általában nagyon boldog a magánéletében is. És aki a magánéletében boldog, ő szereti is a körülötte élőket, a körülötte lévő világot, mindent, ami csak a közelében van. Én is szép lassan, szép sorban építgettem a saját kis lelkemet, hogy egyre jobban észre tudjam venni a pillanatokban rejlő szépségeket. Nem lehet csakúgy hirtelen jókedvre derülni, ez szép fokozatosan alakul ki, de a hatása az fenomenális, olyan jó érzésekkel leszünk gazdagabbak, amikre igazán nagyon szükségünk is van a nap minden egyes percében. Ha szeretsz pozitívan gondolkodni, akkor megtapasztaltad már ennek a jó hatását, olyan csuda dolgokra vagyunk ilyenkor képesek, hogy magunk is elcsodálkozunk rajta. 

Szereted a szépet? Szereted a jót? Szereted a barátaidat? A társaidat? Szereted a családodat? Ez csak természetes, másképpen nem is élhetnél vidáman és felszabadultan. Olyan jó érzés, amikor tudod, hogy ami körülvesz téged, az maga a szeretet, a természet szépsége, és ez mind az életed része már. Olyan jó érzés, amikor az egész napunk jól sikerül, és ezt az optimizmusunknak köszönhetjük, hiszen jó kedved csak akkor tud lenni, ha a szíved mélyén örülsz és meg vagy mindennel elégedve. Egyre jobban és jobban érzed magad, és ezt a jó érzést át is tudod adni a társaidnak, a körülötted lévő szerető embereknek. Amikor jól megvagy a világgal, nem akadozik az életed, nem hozol rossz döntéseket és nem hiszel rossz dolgokban. Csakis azok a jó dolgok érvényesülnek ilyenkor, amik az életed részei is egyben, olyan szépséges dolgok, amik elkápráztatják a körülötted lévőket is. Legyél mindig optimista és ne higgy semmiféle ártó gondolatnak, mert az tudod, nem visz sehová, csak lehúz a mélybe, és erre neked sosincs szükséged. Be Happy! - Légy boldog!  és érezd, hogy az élet követni fog téged mindenben, amit csak elhatározol magadban! :)

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4218292283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása