Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

316.) - Próbálj meg lazítani!

2023. december 04. 07:11 - RiaRia

summer-4246927_640.jpg

Visszaidézzük a nyarat egy röpke pillanatra, egy jó kis nyári virágokkal teli képet választottam neked ehhez a bejegyzéshez. De hiszen a lényeg épp ebben rejlik, hogy visszavarázsoljuk azt, amit nyáron olyan jól csinálunk, pihenjünk, menjünk szabadságra, lazuljunk egy kicsit, mert ez épp ránk fér. Jókor írom ezeket a sorokat, mondhatnád, hiszen most kezdődik a készülődés a karácsonyra, van épp elég dolgod ezen felül is. A nagy harci helyzet épp ez, hogy olyankor kell a legtöbbet foglalkoznunk magunkkal, amikor a legkevesebb időnk van rá, épp azért, hogy ne fáradjunk ki nagyon. Úgyhogy hajrá! Próbálj meg lazítani és megtapasztalhatod ennek a pozitív vonzását. :)

Itt talán vége is lehetne az egész bejegyzésnek, mert megkaptad az útravalót, de beszélgessünk még arról egy picit, hogy miért is olyan jó ez nekünk, ha lazulunk néha? Azt olvastam az egyik magazinban, hogy meg kéne tanulnunk a semmitevés művészetét. A hollandok már nagy művészei ennek, mert jó ha kiszellőztetjük időnként a fejünket. Ebben a cikkben ajánlják az egyszerű "piszmogást", lézengést. Csináljunk úgy, hogy gyakorlatilag nem csinálunk semmit, amit valljuk be, hogy nem is olyan egyszerű kivitelezni. Állandóan jár az agyunk valamin, gondolkodunk, vizsgálódunk, hirtelen észreveszünk valamit, ami rögtön megragadja a szemünket, a képzeletünket. Egyszóval nem is olyan egyszerű semmit sem csinálni, pedig milyen nagy szükségünk lenne rá. Nálunk azt hiszem, hogy a délutáni "ejtőzés" hasonlít ehhez, a szieszta, amikor is átadjuk magunkat a nagy mit sem csinálásnak. Ledobjuk magunkat a kanapéra, és hadd teljen az idő, nyugalomban vagyunk, kitisztítjuk a gondolatainkból az ártó behatásokat. Amíg a szervezetünk túlterhelt, addig igencsak szükségünk van némi pihenőre.

Amikor csakúgy henyélünk, sokszor rosszul érezzük magunkat, mert azt hisszük, hogy állandóan csak dolgoznunk kell, egyik napról a másikra. Viszont a szervezetünk érti a dolgát és nem véletlenül alakítja úgy az életünket, hogy szükségét érezzük a nagy semmittevésnek, hiszen ha alaposan kifáradunk egy nap, bizony, hogy ránk fér a pihenés. Azt írja a cikk, hogy "szükségünk van a totális ellustulásra, amikor igazán semmi dolgunk." Én ezért élvezem a meditációt, amikor kizökkenünk a zajos élet mindenféle ártó hatásaiból, és igyekszünk átadni magunkat egy nyugodtabb légkörnek. Szükségünk van a mentális kikapcsolódásra. Gyakoroljuk minél többször! Az agyunk megpihen és meghálálja a törődést. :) Kezdd el most rögtön és meglátod, hogy nem fogsz csalódni! :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5318273217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása