Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

93.) - Jókedvvel végezd a házimunkát is.

2017. április 17. 03:07 - RiaRia

feather-duster-709124_640.jpg

Legyen jó kedved, ha házimunkáról is van szó. Kapcsold be a rádiót, hadd szóljon a zene, és vidáman végezd a feladatod. Sokszor időnk sincs, hogy elvégezzük a napi takarítást, de hetente egy napot vagy a napnak egy részét biztosan rá tudjuk szánni a rendrakásra. Ne érezd kötelező feladatnak, épp olyan lelkesedéssel csináld, mintha csak a hobbidról lenne szó. Legyen tiszta a házunk mindig, hiszen bármikor betoppanhat váratlan vendég. Vedd fel a legalkalmasabb ruhádat, és irány a fürdőszoba, a konyha, az előszoba és a nappali. Nem maradhat ki semmi, ami poros vagy piszkos.

Énekelj, vagy akár táncolhatsz is néha, a lényeg, hogy jókedvvel végezd a házimunkát is. Elő a porronggyal, a vasalóval és a tisztítószerekkel. Amikor végzel, büszkén nézhetsz végig a lakáson, megérte a befektetés, minden ragyog, minden tiszta és még csak ki sem fáradtál. Vond be a család többi tagját is ebbe a feladatba, hidd el, hogy szívesen segítenek maguktól is, hogy könnyebb legyen neked, és minél hamarabb ragyogjon a kőpadló, és hamarabb legyen tiszta az ablak.

Takarítás után jöhet az édes pihenés, olvass, nézz tv-t, vagy egyszerűen csak pihenj egy kicsit. Nézz körül a házban, s mindjárt meglátod, hogy a szorgos kezek milyen nagyszerű munkát is végeztek. Ha jó tervező vagy, bármikor be tudod tervezni, mikor mit csinálj, így nem fog nehezedre esni, hogy mikor kell takarítanod. Fő a jókedv!  :) Mindent örömmel csinálj, s látod, meglesz a munkádnak a méltó gyümölcse.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7612431387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása