Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

95.) - Olvass olyat, amit ritkábban szoktál.

2017. május 20. 13:16 - RiaRia

read-369040_640.jpg

Olvasni jó, olvasni élvezet. Mégis, mikor csak önfejlesztő könyveket olvastam, végül túl sok volt az egyforma információ. Igényeltem, hogy mást is olvassak, vagy éppen tanuljak matekot, ismételjem a magyar nyelvet, vagy váltsak magazinokra is. Olvass olyat is, amit egyébként nem szoktál. Pl. én a HVG-t kezdtem el olvasni, de közben olvastam receptmagazinokat is, hogy tanuljak főzni, vagy irodalmi könyveket, ezoterikus könyveket is, mert érdekelt.

Egy más szemléletmódot sajátíthatsz el, ha váltogatod az olvasnivalókat. Szeretem a fogyis könyveket, mert ugye fogynom kell, de túlzásokba nem szabad esni. Nagyon megterheli az agyamat, a fejemet egy idő után, ha nem váltok másra. Olvass cikkeket a neten, keress-kutass fórumok után, amik téged érdekelnek. A lényeg a változatosság. De mindennapra szánj annyi időt, hogy beleférjen a napirendedbe egy jó 10 vagy 20 oldalnyi olvasnivaló. Ha érdekes, amit olvasol, úgysem tudod letenni a könyvet, mert elrabol az izgalom, vajon hogyan is folytatódik tovább az, amibe épp belekezdtél.

Tervezz úgy, hogy az egész napod változatos legyen, ne unatkozz napközben, mindig találj valamit, ami lefoglal. Szoktam nézni a tv-ben a Híradót, és keresem a neten is a hozzám való változatos olvasnivalókat. Válts egy új nézőpontra, keress magadnak élvezetes irományokat. Fejthetsz közben keresztrejtvényt is lazításképpen, de informálódj a világ napi és heti történéseiről is. Lehet, hogy valamit megunsz, akkor máris változtass. Ha van gyerkőcöd, aki épp a mondókákat tanuja, ülj oda mellé, és tanulj vele együtt, játsz, légy aktív, és légy igényes abban, amit épp csinálsz.

Meglátod, hogy kinyílik előtted a világ, sokkal jobban fogod magad érezni, ha nem mindig ugyanazt teszed, nem mindig ugyanaz a ritmus a napodban. Próbáld ki, hogy változtatsz valamin, ami már régen szokásod volt. Új szokásokat, jó szokásokat nem is olyan nehéz kialakítani, csak egy kis akarat szükséges hozzá.

Tégy egy próbát! Meglátod, megéri! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2312527677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása