Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

193.) - Értékeld néha önmagad.

2019. május 08. 11:54 - RiaRia

superhero-534120_640.jpg

Lehet, hogy van, mikor nehéz önmagunkkal is szembenézni. Nem szeretjük esetleg a kritikákat, nagyon könnyen megbántódunk, és nehezen békülünk egy összeveszés után, de lehet, hogy csak a rosszkedvünk játszadozik néha velünk. Hogy utána tudjunk járni mi is okozza mindezt, jó, ha néha szembesítjük önmagunkat a tényekkel, vagy az érzelmeinkkel, vagyis jó ha értékeljük magunkat időnként. Hol ronthattuk el, vajon mi vagyunk-e csak a hibásak, vagy mit tehetünk, hogy máskor hasonló esetek ne fordulhassanak elő? Sok-sok kérdést kell ilyenkor feltenni magunknak és őszintén is kell rájuk válaszolnunk. Csak akkor deríthetjük ki az okokat, az indítékokat, és megoldást is így fogunk találni.

Ahhoz, hogy mindig boldogan tudjunk élni, számos tényezőnek kell passzolnia. Az érzelmeinknek, a tudatunknak, a gondolkodásunknak, annak, hogy mikor mit teszünk meg, csodálatosan működnie kell, különben zavar támad valahol a szervezetünkben. Néha időt kell szánnunk arra, hogy megnézzük, milyen is volt az elmúlt hetünk, mit csináltunk jól és mit kellett volna másképp tenni. Ha van kedvünk még osztályozhatjuk is magunkat pontokkal, de elég egy dicsérő szó vagy egy kis jutalom, hogyha jól teljesítettünk. Nem kell nagy vagy drága jutalmakra gondolnod, elég ha egy kis plusz pihenőt iktatsz be a zsúfolt napod közé, vagy elmész és megnézel egy jó filmet a moziban.

Az értékelésnél nem szabad túl szigorúnak lenni önmagaddal, hiszen mindannyian hibázunk, és nem az a cél, hogy elvegyük a jókedvünket, hanem épp ellenkezőleg, rávilágítsunk arra, hogy hogyan lehetne még jobban fokozni a hangulatunkat. Tanulhatunk egy-egy ilyen rendszeres időközönként elvégzett értékelésből, s utána biztosan nyugodtabbak, bölcsebbek és megkönnyebbültebbek leszünk. Áldozzunk időt erre, mert jobb úgy élni, hogy kijavítottuk a hibáinkat, jobb úgy felébredni másnap reggel, hogy semmi sem nyomasztja a szívünket. És még ráadásul számtalan jó és hasznos dologra is rájöhetünk, mit hogyan csináljunk másképp. Próbáld ki még ma este, hogy elvégzel egy rövid önértékelést és figyeld a hatást, mi zajlik le benned. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3214814524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása