Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

236.) - Tarts kütyümentes napot.

2020. október 31. 06:40 - RiaRia

environmental-protection-544198_640.jpg

Szokott lenni egy-két hírlevélben hasonló. Ajánlják, hogy kapcsolj ki minden elektromos készüléket magad körül és élvezd a csendet, a pihenést, relaxálj, mélyedj el csak úgy a "nagy semmibe". Frenetikus hatása tud lenni! Próbáld ki, nem lesz egyszerű hosszú időn túl tartanod magad ehhez. De amit nyersz általa, az szenzációs. Közelebb kerülsz önmagadhoz, ha elkezded pl. figyelni a belső hangodat, vagy csak úgy a csendet magát, ami egyből körülvesz. Ez egy jó mentális gyakorlattá is tehető.

Tényleg! Mi lenne ma már velünk "gépek" nélkül? Már csak ha a villanyáramot kapcsolod ki, akkor megszűnik körülötted az "élet". Nem szól a kapucsengő, nem tudsz sütni olyan isteni piskótát, amit mindig is szoktál, mert nincs kézimixer a közeledben ugye, nem szól a tévé, a rádió. Csend van. És este sötétség. Mit csinálnánk? Nem egyszerű megválaszolni a kérdést. De az biztos, hogy ha csak kis időre is, de lemondunk az internetről, a mobiltelefonálásról, és megpróbálunk nélkülük létezni, lehet, elvonási tünetek jelentkeznének nálunk. De néha jólesik a csend is, mert túl sok néha az az információáradat, amit kapunk nap mint nap. Vonuljunk vissza egy kicsit a háttérbe és maradjunk mi is csendben, élvezzük, hogy csak a természet zajait halljuk éppen, még így is biztosan behallatszik a nyitott ablakon keresztül az elsuhanó autó vagy motor zaja is.

Tégy egy próbát! Annyit mindenképpen megér, ha kipróbálod a kütyümentes napot. Egy teljes napot lehet, nem is tudnánk kivitelezni. De meg kell kísérelni. Kicsit tanulhatunk meditálni magunkban, vagy csak úgy elgondolkodunk a jelenünkről, a jövőnkről, mi lenne velünk, ha nem vennének minket körül gépek, elektromos készülékek, stb.? Kicsit változna a világ körülöttünk, de mi magunk is kénytelenek lennénk a változtatásra. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mi mindent köszönhetünk ezeknek a találmányoknak, mennyivel megkönnyítik az életünket. De azon is jó elgondolkodni, hogy milyen jó, ha nem zakatol a fülünkbe néha egy-két készülék zaja. Egy próbát megér. Egy teljes nap zajoktól mentesen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116265340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása