Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

237.) - Élvezd a kihívásokat.

2020. november 04. 01:58 - RiaRia

success-3814608_640.png

Azt hisszük, minden tervünk könnyedén megvalósítható, de ez nincs mindig így. Hogyan folytatnád az utadat, ha a képen látható módon kellene megközelítened? De ne vedd túl komolyan a képet, hiszen csak illusztráció, mégis kifejezi gondolkodásunkat, és elképzelésünket a további tervünkről. Ilyen akadályok biztosan nem keresztezik az utadat, még ha a kroki nem is lenne a vízben, számomra akkor is lehetetlen küldetés lenne a csúcs megközelítése, mert én nem tudok úszni, no meg a villámlástól is félek. Mindezek ellenére arra biztatlak, hogy szeresd a kihívásokat, hiszen ezek visznek előre életünk során.

Olyan egyedül éreznénk magunkat a világban, ha nem csinálhatnánk valami érdekeset, valami ösztönzőt, valami szokatlant! Még ha félünk is a váratlan események bekövetkeztétől, nem akadályoz meg ez minket abban, hogy ne kezdjünk bele őrült ötletekbe, hihetetlennek tűnő kalandokba. Már csak azért is megéri ez, hogy legyen mit mesélni majd az unokáknak. Sok örömhormon szabadul fel, ha olyan kihívást teljesítesz, amit először azt hiszed, hogy nem is tudod megoldani. De amikor győzedelmeskedsz, akkor olyan boldogságos hangulat vesz körül, hogy világba szeretnéd kiáltani, hogy ezt mind egyedül te oldottad meg, egyedül a te érdemed a siker.

Én a visszahúzódók táborát képviselem sokszor, ami nem erősíti a jellememet, így tudom, hogy számomra is a megoldás, ha minél több váratlan eseménynek teszem ki magam. Már csak azért is, hogy a sikerélményem esetén át tudjam érezni azt az örömöt, amit például mindenki átél, amikor tűzön-vízen átviszi az akaratát és megvalósítja a tervét. Szenzációs hatással van az önbizalmamra is, és egyre több és több kedvem lesz nem várt dolgokban részt venni, vagy olyan feladatokat elvégezni, amiket nagy ívben kikerültem eddig.

Legyen benned elég spiritusz! - szokták mondani, ha azzal biztatnak, hogy kezdd el a terved megvalósítását. Amikor kitűzöl magadnak egy olyan célt, ami igencsak próbára tesz minden téren, akkor vállalod, hogy addig nem adod fel, amíg a végére nem jársz. És ha sikeres vagy, határtalan boldogság a jutalmad. Boldognak lenni pedig kifejezetten jó dolog, így megéri bevállalni sokszor még a lehetetlent is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6716273166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása