Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

241.) - Vigyázz az értékeidre!

2020. november 08. 01:25 - RiaRia

jewels-396441_640.jpg

Most nem csak olyan értékeidre gondolok, mint a pénz vagy az ékszerek, hanem a belső értékeidre is, a becsületedre, a hűségedre, az őszinteségedre, a megbízhatóságodra is, mert ezeket is elveszíthetjük, ha nem vigyázunk kellőképpen. Nem bíznak meg többet bennünk az emberek, ha eljátsszuk a becsületünket. Nem fognak szeretni, ha hűtlenek vagyunk, és ha hazugságon kapnak minket, már nem ér semmit az adott szavunk. Így van ez, és épp ezért kell nagyon figyelnünk önmagunkra.

De kezdjük az elején. Ha sok pénzed van, lehet, könnyelműbb vagy, mint kellene lenned. Szórod a pénzt, költekezel, míg egyszer csak azt veszed észre, hogy kifogyott az aranytartalékod is. Ha sok ékszert halmozol föl magadnak, talán már nem is érzed, hogy mi a jelentősége egy apróbb kis ajándéknak, meglepetésnek. Nem szabad elvetnünk a sulykot. Mindenből annyi legyen a tiéd, amennyivel tudsz is bánni, vagy amennyit tudsz viselni is. Szokták is mondani, hogy a ruhát, a frizurát tudni kell viselni. Nem mindegy, hogyan is érzed magad egy elegáns kosztümben, vagy egy jól megalkotott frizurával. Saját példámból mondom: - addig-addig szépítkeztem egy időben, míg volt, aki meg sem ismert az új hajviseletemmel, amit egy ideig tudtam is viselni, de ahogy az lenni szokott, a borsos árak miatt már el-elmaradoztam a fodrásztól, és hamar végeszakadt a diadalmas korszakom. Tehát vigyázz, mire költöd a pénzedet is, mert hamar kiapadhat a forrása.

Ha eddig megvolt az emberek bizalma feléd, igyekezz, hogy ne játszd el, mint a rossz pókeres a pénzét a kártyaasztalnál. Belső értékeink mindig is fontosak voltak és azok is lesznek. Az igazmondásodat őrizd meg társaid felé. Ha így teszel, megbecsülnek és megbíznak benned életed végéig. Azt hiszem, hogy ez a létező összes pénzednél fontosabb kell, hogy legyen, és valószínű, az is. Amikor egy gyermek őszinte, tiszta, ártatlan szemébe nézel, nem hiszem, hogy lenne kedved bármit is lódítani neki, hiszen érzed, hogy sokat veszíthetsz rajta. Tulajdonképpen mindenedet elveszítheted egyszer s mindenkor. Ezért gondold át, hogy milyen értékeid vannak és azokkal milyen barátságban is vagy, hiszen az élet forgandó, egyszer fenn, egyszer lenn. Ki tudja, hogy miért kerülünk időnként padlóra? Ha őszinte tiszta szívvel tudsz élni, nem kell tartanod semmi rossztól.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1716277512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása