Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

295.) - Nem kell mindenre tudni a választ.

2022. május 27. 09:07 - RiaRia

book-g40fb4a2cc_640.jpg

Nem születtünk pl. könyvtárosnak, de nem is mi magunk vagyunk a könyvtár, úgyhogy nem baj, ha elfelejtünk dolgokat, vagy van olyan is, amit egyszerűen meg sem éri jegyezni. Az biztos, hogy egy könyv hasábjain rengeteg információ van, de ha mindent meg szeretnénk tanulni belőle, talán még a fejünk is belé fájdulna. Szoktak lenni amolyan "mindenttudók" a környezetemben is, ők aztán mindenre "tudják" a választ. Még fel sem tetted szinte a kérdést, de ők már mondják is maguktól a választ. Ők még nem tudják, hogy - "nem kell mindenre tudni a választ". - Nekik is egyszerűbb lenne az életük, és nekünk is.

Fontos dolgokban persze hogy jó, ha tudjuk mit kell tennünk, de kell a szelektálás, ki kell szűrni a tudatunkból, ami nem fontos és nem is sürgős dolog. Ha hirtelen úgy érzed, hogy "kátyúba" kerültél, és mindenáron te szeretnél dönteni, de nem tudod mitévő is legyél, gondold végig az esetet, miért is te szeretnél most a kulcsember lenni? 

Volt egy fiatalember, azt hiszem hogy ő nem tudott felejteni, és mindig mindent megjegyzett. Az agya nem tudta kiszűrni a felesleges információkat, és így olyan nehéz volt az élete, mint senki másnak. Úgy emlékszem, hamar meg is halt, épp emiatt, mert egy idő után túl sok minden volt a fejében, és nem tudta rendszerezni. Különben az IQ-ja az nagyon magas volt, és ez érthető is. Ki kell tudni kapcsolnunk ebben a rohanó világban. Szinte kényszerítik ránk a tanulnivalót mindennel. Modernizálódunk, a technika fejlődik és mi lépést szeretnénk tartani vele. De ha túlfeszítjük a húrt, akkor kész, vége, eddig tartott, mehetünk aludni.

Én borzasztóan sokat tudok felejteni, sőt, van, amit meg sem tudok jegyezni. Ez van mikor hasznos, de általában ez nem olyan jó dolog. A fontos dolgokra szükségünk van, ezért ezek érdekében mindent be is szoktunk áldozni, de tudnunk kell, hogy számunkra mi a fontos, és még azt is, hogy mivel nem okozunk kárt a másik embernek. 

Légy ezért nagyon körültekintő, és ne aggódj, ha nem minden ugrik be elsőre ha válaszolni szeretnél valakinek. Minden mindig megoldódik egyszer, és nem a mi dolgunk, hogy mindent mi intézzünk el. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6817841617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása