Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

3.) - Ne beszélj "zöldségeket"!

2015. június 24. 20:42 - RiaRia

Úgy is írhattam volna, hogy - meg kell válogatnunk a szavainkat, mert tulajdonképpen erre szeretnék utalni. Legalább is magamat erre szeretném figyelmeztetni. Nagyon sokszor van, hogy hamarabb beszélek, minthogy gondolkodnék, és akaratlanul is megbántom vele a családtagjaimat, vagy éppen másokat.

Nem szabad össze-vissza mondogatni mindent, azaz nem szabad zöldségeket beszélni. Ez egy szabály kell, hogy legyen, örök érvényű szabály, amire mindig is figyelmeztetnünk kell magunkat.

toshogu-shrine-477813_640.jpg

Mindenki ismeri a három majom szobrát, - "nem látok, nem hallok, nem beszélek" - állítólag egy buddhista bölcsességből ered. Igaz, van, mikor jobb ha nem hallunk meg bizonyos dolgokat, van, mikor jobb ha nem látunk meg dolgokat, s van, mikor jobb, ha hallgatunk, azaz nem beszélünk, legalább is megfontoljuk ennek a három dolognak a jelentőségét. Aki bővebbet tud a három majom szobráról, örömmel veszem, ha ír róla.

De térjünk vissza a "mondandónkhoz", ahhoz, hogy számoljunk el tízig, mielőtt valamit is kimondunk, mert van, hogy már visszavonnánk a szavainkat, de már nem lehet. A bölcs mindig gondolkodik, mielőtt beszél. Tegyünk mi is így, én próbálkozom, van is min, mert nagy lemaradásban vagyok, de igyekszem, igyekszem.

Inkább ne mondj semmit, ha okosat nem tudsz mondani - szól a mondás. Engedjük meg egy beszélgetésben, hogy mindkét fél egyforma jelentőséggel vegyen részt, így kialakul egyfajta összhang, és kialakul a társalgás öröme is. Ne támadjuk le a társunkat a mondandónkkal, kérdezzünk, s ő biztos szívesen válaszol majd. Legyünk egyenlő partnerek a beszélgetésben. S még egyszer: - ahogy gondolkodni illik, mielőtt cselekszünk, gondolkodni kell, mielőtt beszélni kezdünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr227570876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása