Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

10.) - Viselkedj helyesen!

2015. október 01. 07:01 - RiaRia

Ha természetednél fogva jóindulatú, kedves, és szeretetreméltó vagy, vagy már ilyenné nevelted magad, nincs sok dolgod. Épp csak követni kell jó szokásodat, s mindenkivel tudod tartani a kapcsolatot, ezért bármikor bárkire számíthatsz. Ez nagy előny az életben, mert adódnak néha olyan szituációk, amikor szükségünk van segítségre. Mit tudok még hozzátenni ehhez a bejegyzéshez?

Van, mikor belénk bújik a kisördög, és megmakacsoljuk magunkat. Ilyenkor tévesen értelmezzük élethelyzeteinket, és tévesen is szoktunk általában viselkedni. Rosszul reagálunk a stresszre, és lehet, hogy kimondunk egy-két olyan szót vagy mondatot, amit később megbánunk. Gondolj arra, hogy mindig "kettőn áll a vásár", sose kezdeményezz vitát, és ha már belebonyolódtál hasonlóba, igyekezz minél hamarabb pontot tenni az ügy végére.

Nem véletlenül tanítják a kisgyermekeknek, hogyan kell jól viselkedniük különböző helyzetekben. Sok minden tanulható, így a helyes viselkedést is hamar el lehet sajátítani, de ehhez te is kellesz, én is kellek, és a hozzáállásunk is kell, ami mindig pozitív irányultságú legyen. Sose vezéreljen a bosszú, vagy az indulat, fékezd a nyelved ott, ahol, és amikor szükségét látod, s az emberek is barátságosan fordulnak majd feléd.

Légy vidám amikor csak tudsz, légy annyira jókedvű, hogy a Nap is elmosolyodik ha látja a határtalan jókedvedet. Minden napunkhoz ez kell, mert csak ekkor és csak így tudunk helyesen bánni a gondolatainkkal, amit nem árt néha megzaboláznunk. Légy szerény, és odaadó! Minden tőled telhetőt tégy meg azért, hogy egyszerűen tudj élni, minden hivalkodás nélkül.

Ha reggel sikerült frissen, fitten kelned, nem szabad, hogy bármi is kihozzon a sodrodból. Nem szabad engedned semmiféle rossz gondolatnak, inkább arra vigyázz, hogy olyan frissen és olyan fitten is éld tovább a napjaidat, ahogyan reggel ki tudsz pattanni az ágyból. Erre kell vigyázni, nehogy elkapjon a "gépszíj", és nehogy felhalmozódjanak a feladataid, a dolgaid. Iktass be pihenőt, játékidőt, válassz olyan hobbit, amit szívvel-lélekkel szeretsz csinálni, de mindig minden alkalommal légy tisztelettudó, és udvarias embertársaiddal. Ha ilyen szeretetreméltó tudsz lenni, keresni fogják a társaságodat, és sok-sok jó barátra tehetsz szert.

Viselkedj úgy, hogy mindenki téged irigyeljen, mindenki téged akarjon utánozni, és mindenki olyan szeretne lenni, mint te vagy. Ha saját magaddal ki vagy békülve, ez könnyen is fog menni, és ezért légy elégedett magaddal, ne is kívánj többet ennél egy napra. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr947874424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása