Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

67.) - Ha sok munkád van, lazíts!

2016. november 30. 02:35 - RiaRia

book-863418_640.jpg

Ez egy lengyel közmondás, hogy - ha sok munkád van, előbb pihenj le -, gondold át, hogy mi mindent kell megcsinálnod, és csak ezután kezdj neki a feladataidnak. Nem tart tovább 10-15 percnél, mire összeszeded a gondolataidat, és tudsz jól dönteni. Megéri a rááldozott idő.

Nézd a képet. Képzeld magad egy tisztás kellős közepébe, ülj le egy képzeletbeli székre, és engedd szabadjára a gondolataidat. Próbáld kiszűrni a sok érkező gondolatod közül a jókat, és azokat tartsd meg az emlékezetedben. Álmodj, álmodozz amíg csak kedved tartja, szárnyallj a felhők felett a madarakkal. Csak akkor térj vissza a való világba, ha már nem érzed magad fáradtnak, kimerülnek. Egy 5-10 perces meditáció, lazítás csodákra képes. Rendezni tudod a gondolataidat, és ha kell, újra és újra visszatérhetsz az álomvilágodhoz.

Dolgozni csak kipihenten érdemes, előtte mindig áldozni kell időt a kikapcsolódásra, a tervezésre, ekkor jönnek a jobbnál jobb ötletek, és később újult erővel indulhatunk útnak. A képen látható könyv minden lapja egy-egy álmodat rejti, lapozd föl, és alkalmazd az előbbi technikát. Ne sajnáld azt az időt, amit az álmaidra szánsz, és tudd, hogy ez a könyv mindig veled lesz ha akarod, akkor nyitod ki, mikor neked épp szükséges.

De az is elég, ha csak ledőlsz az ágyra, és csak pihenteted a szemed, nem törődve a külvilággal, a külvilág zajával. Hagyd figyelmen kívül az ártó zajokat, engedd, hogy a tested ellazuljon, és tölts így öt-tíz percet. Meglátod, hogy egy kis pihenés a sok munkád előtt csak hasznodra lesz. :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4212010324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása