Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

79.) - Cselekedj!

2017. január 28. 05:06 - RiaRia

arm-1284248_640.jpg

Jó, ha előre megtervezed mit szeretnél csinálni.Tervet kell kovácsolni, hogy minden rendben haladjon. Jó, ha van a kezedügyében egy notesz, így könnyebb tervezni. Csakhogy mindez nem elég ahhoz, hogy meg is valósuljon a terved. Cselekedned kell. Ha tetszik ha nem, előre csak akkor visz az utad, ha nekiállsz és csinálod amit kell.

Sokszor nehéz belekezdenünk bármibe is. Nem akaródzik, vagy túl unalmasnak találjuk amit tennünk kell, ezért bele sem fogunk. Ezért jó mankó a jegyzetfüzet, ez világosan megmondja neked mi a feladatod, és azt mikor kell megcsinálnod. Ha még ennek ellenére sem teszünk semmit, az már külön kategória, akkor külön segítségre van szükségünk.

Csak a kezdet nehezebb egy kicsivel. Én most így vagyok ezzel a nagy hideggel, ami van most. Egyáltalán nincs kedvem kilépni az utcára, mert dermesztő hideg van. De ha végül rászánom magam, belátom, hogy hamar meg lehet szokni egyfajta hőmérsékletet, és tudom csinálni a dolgom.

Meg kell tudnunk tenni az első lépést mindenkor. Csak ez hajt előre, és enélkül ugye még mindig egyhelyben topognánk. Elhatározás kérdése csupán, hogy mit is teszünk naponta. Vagy a kötelességünket kell teljesíteni, vagy ha olyan helyzetben vagyunk, hogy több szabadidővel rendelkezünk, akkor kicsit szabadabb lehet az időbeosztásunk. De tenni kell a dolgunkat, hogy előre tudjunk lépni.

Tervezz! Gondold át! és Cselekedj! Többre nincs is szükség, a sorsod viszont ettől függ. Ettől függ, hogy egy-egy helyzetből jól tudsz-e kijönni, vagy visszalépsz egy lépcsőfokot. Cselekedj mindig időben, így nem leszel időzavarban sem.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612161561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása