Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

91.) - Rakj mindig rendet magad után.

2017. április 14. 12:44 - RiaRia

yarn-1156523_640.jpg

Nem szép az összevisszaság. Ebben a cérnarengetegben is meg lehetne találni azt az összhangot, ami praktikussá varázsolhatná a varrósdobozunkat. Megtalálni is könnyebb azután mindent, hogy a helyére raktuk, és könnyebb dolgunk is van később. Legyél rendszerető, és rakj mindig rendet magad után, bármit is csinálsz.

Lehet, hogy a laza rendetlenségben olykor-olykor jobban kiismerjük magunkat, de csak azért, mert már megszoktuk, hogy széjjel van minden. Kis időráfordítással szebbé tudjuk tenni az otthonunkat, a kis magánszféránkat, a mi kis kuckónkat, és jobban is érezzük magunkat a selejtezés, és a rendcsinálás után. Jobb kedvvel kezdünk új munkánkba, de ha pihenni szeretnénk, akkor is szebb egy tisztább és rendesebb szobában pihenni, mintha rendetlenség venne körül minket.

Én vagyok az élő példa arra, hogy milyen nehéz is rávennem magam néha a rendrakásra. Van, mikor épp azt szeretem, ha össze-vissza vannak a dolgok dobálva. Ez akkor van, mikor épp ruhapróbát tartok, és egyik ruha sem akar rám passzolni. Akkor aztán nem lehet velem bírni, egyik ruha követi a másikat, míg meg nem találom a megfelelőt. Ilyenkor végignézek a szétdobált ruhákon, és megnyugtató mosollyal nyugtázom, hogy volt értelme a nagy fellángolásomnak. :) Később azért minden a helyére kerül, és eredményesnek találom a hadműveletet.

Ha néha széjjel is van a lakás, oda se neki, de tudjunk mértéket tartani, tudjuk, hogy mikor elég az összevisszaságból. Erőt kell gyűjtenünk, és mint a jótündérek a varázspálcájukkal, nekünk is egy szempillantás alatt rendet kell tudnunk teremteni. Ha így teszel, mindig elégedett leszel magaddal, és csinos kis otthonod sosem fog arról árulkodni, hogy itt valaha is rendetlenség volt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6612426003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása