Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

92.) - Tanulj meditálni.

2017. április 16. 20:01 - RiaRia

sunset-1207326_640.jpg

Ez a kép tökéletesen kifejezi, hogy bármilyen helyen, bármilyen helyzetben lehet meditálnod. Minden adva van. A napnyugta, béke, nyugodt természet, csend. Nagyon egyszerűen szoktam alkalmazni a meditációt. Elvonulok a kis kuckómba, megteremtem a megfelelő közeget a meditációhoz és hagyom, hogy a gondolataim kövessék egymást, próbálok nem érzelmi alapon kötődni hozzájuk, hanem csak hagyom, hogy csendben teljen az idő, és így megszabadítom a fejem az ártó gondolatoktól. Bármilyen kép, vagy egy festmény is alkalmas arra, hogy a gondolatainkat eltereljük a zűrös mindennapjainktól.

Először csak öt-tíz percet használj meditálásra, így is el fognak kalandozni a gondolataid, nem tudsz majd kikapcsolni. Pedig épp ez a cél, hogy kikapcsold a fejedből a sok ártó gondolatot. Kell egyfajta belső magány érzése ahhoz, hogy rá tudj hangolódni a meditációra. De az biztos, hogy akik azt mondják, hogy gyógyító hatása van, igazuk van. A meditáció megnyugtat, friss és energikus leszel utána, hiszen mindent új lappal kezdesz, feleded a rossz érzéseket.

Tanulj meditáni. Nem bánod meg, sőt, inkább profitálsz belőle, minthogy elvesztegetett időd menne kárba. Keress egy csendes zugot, ahol tudod, hogy nem zavarnak kb. negyed óráig. Engedd, hogy mindenféle gondolat áramoljon feléd, de ne tanusíts semmiféle érzelmet hozzájuk. Hagyd, hogy egymás után távozzanak, és újabbak jöjjenek helyettük. Egy idő után tapasztalni fogod, hogy minden rossz érzésed megszűnik, és átadod magad egy mély bölcs nyugalomnak. Addig maradj így, amíg jólesik, és hidd el, mire letelik a negyed óra, új emberré válsz, és egy sokkal nyugodtabb légkör vesz majd körül. Élvezd, hogy képes vagy átadni magad a meditáció gyógyító erejének. Meditálj mindennap! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1912430737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása