Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

121.) - Figyelj a légzésedre.

2017. október 02. 06:25 - RiaRia

silhouette-165527_640.jpg

A keleti tanításokban sokat hallhatunk a nyugodt légzés fontosságáról. Te is észrevehetted magadon, ha feszültebb vagy, bizony gyorsabban ver a szíved. Ezért is jó ha elsajátítunk egy-két meditációs technikát, de ha erre nincs időnk vagy kedvünk, a légzésünkre mindenkor jó ha ügyelünk. Mindig figyelmeztessük magunkat egy stresszes időszak alatt, hogy - nyugi! nincs semmi baj! minden rendben van. - és figyeljük meg hogyan változik meg a légzésünk ha pár megerősítő mondatot mondunk magunknak. Nagy hatásuk vannak ezeknek a megerősítő mondatoknak, megnyugtatnak, felszabadítanak a görcsös kötelékeinkből, és egy könnyedebb életet élhetünk utána.

Van a légzésnek jó és rossz technikája is. Ha nagyon idegesek vagyunk, ösztönösen a rossz technikát vesszük fel, és kapkodva, gyorsan lélegzünk, ami nem jó a szívünknek, de a tüdőnknek sem, és a többi belső szervünk is megsínyli ezt a fajta összevisszaságot. De amikor nyugodt vagy, úgy a légzésed is lelassul, és minél lassabban, ritmusosabban tudsz lélegezni, annál jobb lesz a közérzeted. Figyelj ezért mindig arra, hogy ne húzd fel magad minden apróságon, ne izgulj, ne idegeskedj felesleges dolgokon.

Nem árt egy-két olyan könyvet is olvasni, ahol leírják a helyes légzési ritmust, és gyakoroljunk amennyit csak tudunk. Egy idő után már automatikussá válik majd a nyugodt légzés, és sok mindent tudunk vele befolyásolni, főleg a szervezetünk működése hálálja meg az igyekezetünket. Tarts minden órában egy-két perces légzőgyakorlatot, mégha dolgozol is, sőt, akkor méginkább szükséged van rá. Már ha mélyebben veszed a levegőt és lassan kifújod, és ezt megismétled körülbelül tízszer egymás után, drámaian megváltozik a légkör körülötted, mert egyből nyugodtabb leszel, és más szemmel nézed a világot. Áldozd rá az idődet, és a hatás nem marad el.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6112917567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása