Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

127.) - Az ülő életmód megbetegít.

2017. október 21. 02:14 - RiaRia

coding-1294373_640.png

Nem mindegy, hogyan is éljük az életünket. Láthatod, ha egész nap a számítógép előtt ülünk, elgémberednek a tagjaink, elzsibbad a lábunk, a kezünk, fáj a hátunk, össze vagyunk zsugorodva, belekényszerítjük magunkat egy olyan ülőhelyzetbe, ami nem kényelmes, árt a testünknek, egyszóval minden téren csak rosszat teszünk így magunknak. Ha mégis olyan munkát folytatunk, ami a székhez köt minket, minden órában, de még jobb ha minden félórában kiegyenesítjük a törzsünket, tornázunk öt percet, és csak ezután folytatjuk a munkánkat.

Az ülő életmódunk megbetegít minket. Szokjunk rá, hogy mozgásban vagyunk, szokjunk rá, hogy nem ülünk le az első adandó helyzetünknél, szokjunk rá, hogy minden alkalmat kihasználunk arra, hogy átmozgassuk minden porcikánkat, még akkor is, amikor semmi kedvet nem érzünk hozzá.

Vannak, akik sportos életmódot követnek, és ez helyes is, hiszen később a szervezetünk meghálálja a gondoskodást. Vannak, akik kicsit elhanyagolják magukat, ők már érzik időnként, hogy nem ez a jó út, nem ezt kell követni, mert sajog minden testrészük, ha olykor mozgásba lendülnek. Vannak, akik fittyet hánynak a jó szóra, és tunya életmódot folytatnak, aminek sajnos hamar betegség lesz a következménye. Álljunk fel a karosszékből, és ha van időnk, menjünk gyalog egy-két buszmegállónyit, vagy ha autót vezetünk, álljunk meg időnként pihenni, főleg ha hosszú útra indulunk. Legyünk aktívak, ha a mozgásról van szó. Számtalan lehetőségünk nyílik arra, hogy kihasználjuk naponta, hogy tollasozzunk egy kicsit a családdal, vagy fogócskázzunk a gyermekeinkkel, vagy csak egyszerűen a saját magunk kedvére gimnasztikázunk egy kicsit.

Ne hagyd el magad! Ne engedj a csábításnak! Ne ülj le minden tíz percben, és főleg ne sokat heverésszél a kanapén. Állj fel, kezdj bele egy aktívabb életformába, és már tíz-húsz perc elteltével érezni fogod a jótékony hatást. A kedved is jobb lesz, nem gyötör majd semmilyen stresszes életvitel, és edzettebb, fittebb leszel hamarosan. Ha fúj a szél, ha esik az eső, mindig tudunk találni magunknak olyan sportot, ami kizökkent minket a fásult hétköznapok szürkeségéből. Éljünk a lehetőséggel!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7013046398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása