Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

129.) - Alakíts ki jó szokásokat életedben.

2017. november 01. 10:27 - RiaRia

things-2155563_640.jpg

Épp most olvasok egy könyvet a jó szokások kialakításáról és a rossz szokások kitakarításáról. Nem is sejtenénk, mennyi rossz megszokott rögzült szokásunk van. Már szinte automatikusan teszünk olyan dolgokat, amik visszalendítik az életritmusunkat. Változtassunk még időben, mert ha lusták vagyunk, ezernyi baj fog kerülgetni hamarosan. Az állandó eszegetés például, vagy a dohányzás, vagy már maga az, hogy ellustulunk, sok baj forrása lehet.

Ugye ismert, hogy ismétléssel, gyakorlással alakíthatunk ki jó szokásokat életünkben. Most jön majd az ünnep, és vele együtt kísért minket a vásárlási láz. Szinte nincs olyan ember, akit ne csábítanának el a boltok, az üzletek kirakatai, és sokkal többet költünk ilyenkor, mint egyébként is szoktunk. Van, aki még hitelt is felvesz, hogy ebből fedezze a nagy kiadásokat.

Azzal, hogy megszabadulunk pár rossz szokásunktól, automatikusan kialakulhatnak jó szokások is a napjainkban. Készítsünk haditervet a jó szokások kialakításához, és naponta, vagy naponta többször gyakoroljunk, ismételjük meg azokat a cselekedeteinket, amiket szeretnénk beépíteni az életünkbe. Most volt a takarékossági világnap. Én egyben el is határoztam, hogy csínján bánok a pénzzel, igyekszem jól spórolni, és nem túlköltekezni. Erre mindennap felhívom a figyelmemet.

Töltsünk több időt barátainkkal, ne nézzük annyit a tv-t, ne lógjunk annyit a mobiltelefonon, helyette ismerkedjünk a természettel, utazzunk néha, törődjünk többet az egészségünkkel, az autózás helyett járhatunk gyalog is időnként, spóroljunk a villannyal, a gázzal, és számtalan jó szokást alakíthatunk ki magunknak, ha megvan a kellő igyekezet bennünk. Szoktassuk le magunkat arról, hogy sokat internetezünk, inkább főzzünk együtt a családdal egészséges ételeket vagy játsszunk a gyermekeinkkel minden nap, amennyit csak tudunk. Ezek mind meghálálják magukat, és ha kitartóak vagyunk, sikerül egy új életstílust kialakítani magunknak. Csak jól járunk, ha így teszünk. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1013129620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása