Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

145.) - Ne lőjj túl a célon!

2018. február 09. 19:50 - RiaRia

human-3047248_640.jpg

Sokszor van úgy, hogy nem gondolkodunk előre, és már csak akkor vesszük észre a bajt, mikor alig lehet helyrehozni a helyzetünket. Elszóljuk magunkat, hamarabb mondunk ki mondatokat, mintsem átgondolnánk mi is lesz a következménye, sőt, meg is sérthetjük a társunkat épp ezek miatt. Ezért jó, ha nyugodtak, higgadtak tudunk maradni minden helyzetben, és bölcsen döntünk arról mit is fogunk mondani vagy tenni. Elhiheted, hogy nagyon könnyű tévútra menni, ha nem gondoljuk át a következményeket.

Vannak hirtelen gondolkodású emberek, akik ami a szívükön, az a szájukon típushoz tartoznak, csak néha nem látják be, hogy jobb lenne időnként csendben maradni, vagy legalábbis nem olyan gyorsan cselekedni, mint azt ők teszik. Ilyen esetben hamar túllőhetünk a célon, aminek sokszor olyan hatása lehet, amit csak üggyel-bajjal lehet helyrehozni. Gondolkodj mielőtt megteszel valamit. Gondolkodj mielőtt kimondasz valamit. Gondold át, hogy milyen hatással lesz a kimondott szó vagy a cselekedet másokra, és később rád nézve is.

Ne lőjj túl a célon! Ezt csak azért írom, mert túl sokszor esik meg velünk, hogy a pillanat hevében nem is sejtjük, hogy milyen károkat okozhatunk más emberek lelkivilágában, és vannak, akik alig tudják elfelejteni, ha sérelem éri őket. Nyomot hagy a lelkükben, és akárhányszor szóba kerül egy gondolat, ami arra emlékezteti őket, hogy megsértették, bizony mindig ugyanúgy lejátszódik az a bizonyos jelenet, ami kiváltotta a sértést, és ezt igen nehéz meg nem történtté tenni már.

Inkább legyél lassabb típus, aki kétszer is meggondolja mit is mond vagy hogyan is cselekszik, minthogy elhamarkodottan bánnál a szavakkal, mondatokkal. Vigyázzunk egymás érzelmeire, hiszen olyan sérülékenyek is vagyunk, ne rontsunk fejjel a falnak, ne rontsuk el a jó barátságokat, szerelmeket, inkább döntsünk bölcsebben és nyugodtabban. Több energiát spórolunk meg ha így teszünk. Legyünk kedvesek egymáshoz és tartsuk tiszteletben a másik ember lelkivilágát.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr813650026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása