Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

175.) - Élj a lehetőségekkel.

2018. október 02. 02:35 - RiaRia

post-it-notes-1284667_640.jpg

Volt-e olyan már az életedben, hogy elmulasztottál valamit és a végén nagyon bántad, hogy nem használtad ki az előtted álló lehetőséget? Mindenki életében számtalan lehetőség nyílik megtenni olyan dolgokat, amik építő jellegűek, előrébb visznek az életben, és sok-sok haszonnal is járnak. Hogy mennyire használjuk ki ezeket az alkalmakat, csakis tőlünk függ, az igyekezetünktől, és attól, hogy mennyire veszünk észre egy adott dolgot. Ha jól figyelsz, mindig vannak előttünk olyan esélyek, amiket jó, ha megragadunk, mert az életünk gazdagabbá válik általuk, csak nyerhetünk ha észrevesszük ezeket az esélyeket.

Csak az a baj, hogy néha elég lusták vagyunk, nem törődünk a saját dolgainkkal sem, ezért lehet, hogy mások aratják le a sikereket helyettünk. De ha jól nyitva tartjuk a szemünket, bizony láthatnánk, hogy mennyi, de mennyi alkalmunk van például jót cselekedni, tanulni, akár tanítani másokat, de ha csak egyszerűen a saját hasznunkat nézzük, akkor is számtalan új dolgot fedezhetünk fel a magunk számára. Ezért jó, ha nyitott szemmel járunk és sokszor szinte belebotlunk az előttünk álló lehetőségekbe, csak a kezünket kell érte kinyújtanunk.

Ha a célod önmagad fejlesztése, ne habozz, nézz jól körül, mert akár ma is nagy dolgokra lehetsz képes. De ha a célod mások segítése, arra is kíváló ötleteket találsz, ha jól figyelsz. Legyünk mindig kellően körültekintőek, mérlegeljük, hogy számunkra mi a hasznos, és csak azokkal foglalkozzunk, amikről biztosan tudjuk, hogy a javunkat szolgálják.

Sok mindent teszünk meg egy nap, és csak a nap végén derül ki, hogy ezek a dolgok számunkra hasznosak voltak-e. Emlékezz vissza olyan esetekre, amikor észrevetted, hogy most itt van a megfelelő alkalom, jó lesz, ha minél hamarabb teszel is valamit azért, hogy ne vesszen el ez a lehetőség előled. Tedd meg a szükséges lépéseket, és az eredmény a biztos siker. :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8814276249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása