Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

188.) - Gondoskodj a rászorulókról.

2019. március 16. 16:37 - RiaRia

silhouette-67202_640.jpg

Majdnem mindannyian rá vagyunk utalva néha a társaink segítségére. De általában jól meg tudjuk oldani a gondjainkat. Viszont vannak olyan társaink, akik több törődést igényelnek, számukra az élet egy nagy kihívás, és nem biztosak benne, hogy meg tudnak küzdeni vele. Észre kell, hogy vegyük, mikor ki van jobban kiszolgáltatva a sorscsapásoknak, és azt is észre kell, hogy vegyük, hogy sokan vannak, akik nem tudnak megbirkózni még a napi feladatokkal sem. Azt hiszem, hogy ők nagyon örülnének ha segítenénk nekik boldogulni az életben.

Nagyon sokféleképpen tudunk segítséget nyújtani mások felé. Nem biztos, sőt biztos, hogy nem mindig anyagi téren kell a segítségünk, inkább több az olyan ember, aki lélekben sérül, és örül ha meghallgatják mi a gondja, megbeszélheti másokkal mit kéne tennie, hogy talpra tudjon állni. Leginkább ebben segíthetünk a társainknak. Olyan sok veszteség ér minket néha, hogy ember legyen a talpán, aki minden helyzetben feltalálja magát. Ha képes vagy segíteni másoknak, és áldozol is időt erre, meglátod, hogy az élet százszorosan visszafizeti majd neked azt a sok jót, amivel te tudtál hozzájárulni egy barátod vagy egy ismerősöd jobb életéhez. 

Adj magadból annyit, amennyit csak tudsz. Amikor a jóság kerül előtérbe, akkor ott minden szinten olyan csodás dolgok valósulnak meg, hogy még egy tündér is csak ámulna a sok kedvesség, az odaadás, a megértés, a gondoskodás láttán. Legyél minden nap egy kicsit te is tündér, aki elárasztja a környezetét a belülről jövő szereteteddel, azzal a sok adománnyal, amit csak te tudsz előhozni magadból. 

Ne légy rest, keresd meg azokat az embereket, akikről tudod, hogy segítségre szorulnak. Vedd észre azokat a helyzeteket, amikor látod, hogy most itt épp elkelne egy kis törődés. Gondoskodj a rászorulókról, ha megteheted. Hálás szavak fognak kísérni utadon, és mint mindig, te is növekedsz ezáltal. Sok-sok jót tudunk elővarázsolni a tarsolyunkból, ha egyszer elhatározzuk, hogy segítünk a társainkon. Légy mindig nagyvonalú ha arról van szó, hogy egy kis törődést adsz mások felé, és sose feledd, hogy az élet kiszámíthatatlan, lehet, hogy lesz olyan eset, mikor mi szorulunk mások segítségére.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr414692576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása