Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

189.) - Az érzelmeidet ne cipeld magaddal.

2019. március 19. 15:27 - RiaRia

digital-creation-3188336_640.jpg

Mondják, bármerre is mész a nagyvilágban, nem tudsz kibújni a bőrödből, mert a gondjaidat és a problémáidat is ugyanúgy magaddal viszed, mint az örömödet és a boldogságodat. Mégis. Tegyél egy próbát, és próbáld figyelmen kívül hagyni a rossz érzéseidet, ne cipeld magaddal, mint egy kővel rakott zsákot. Csak károdra lesz, ha mégis ellenkezőleg teszel. Nagyon nehezen válunk meg a rossz beidegződéseinktől, rágódunk olyan fölösleges dolgokon, amik nem érdemlik meg a figyelmünket. És amerre járunk, visszük magunkkal a negatív tapasztalatainkat főleg. 

Lépj ki a rossz érzések birodalmából, mint egy rossz cipőből, hagyd magad mögött azokat a bántó és sértő érzéseidet, amivel marcangolni szoktad magad. Csak gyötröd magad és egy csomó értékes időd megy el arra, hogy olyan problémákat akarsz megoldani, amiket lehet, hogy nem is neked kellene megoldani. Vértezd fel magad, legyél inkább olyan típusú ember, aki folyamatosan pozitív élményeket él át. Nem is olyan nagy ördöngösség ezt véghez vinni, csak próbáld ki. Ha elkap egy negatív szál, ami tudod, hogy ki fog készíteni idegileg még idő előtt, tereld el a figyelmedet másfelé, csinálj mást, mint amit addig csináltál, és keress olyan feladatokat magadnak, amik örömmel töltenek el, szívesen csinálod és még esetleg haszna is van. 

Töltsd úgy a napodat, hogy olyan impulzusok érjenek, amik a kedvedre vannak, élvezettel kezdesz bele minden napodba, mert érzed, hogy most valami jó fog történni. Nehéz az élete annak, aki csak morgolódik, zsörtölődik, mindenben talál valami kivetni valót, és ezeket az érzéseit cipeli magával, mint egy kővel rakott zsákot. Hagyd magad mögött a múltadat, azokat a rossz emlékeket, amin már úgysem tudsz változtatni. Törődj inkább azzal, ami most történik veled, erre van ráhatásod, úgy formálhatod az életed, ahogy csak akarod. Legyél a saját magad tanítómestere, és okulj azokból a helyzetekből, amik ráébresztettek téged arra, hogy most kell élni, és úgy kell élni, hogy minél jobban ki tudd használni azt, amit a pillanat nyújt neked. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7514701026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása