Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

200.) - Örülj minden kedves szónak.

2019. július 28. 20:25 - RiaRia

love-1415561_640.pngMindenki szeretné, ha minden pillanatban kedvesség venné körül. Örülünk minden kedves szónak, és ha tudunk, mi is kedvességgel válaszolunk. Ha véletlenül azt vennéd észre, hogy megváltozna a jó hangulat körülötted, máris tegyél meg mindent azért, hogy ne menjen rossz irányba egy beszélgetés. Épp ilyenkor szokott előfordulni, hogy nem vesszük észre társaink kedves beszédét és csak a rosszat látjuk meg. Azért írtam ezt a bejegyzést, hogy felhívjam a figyelmedet neked is, de főleg magamnak arra, hogy milyen drága kincs is a kedves szó.

Amikor magányosnak érezzük magunkat, vagy túlságosan egyedül vagyunk, bizony, hogy jól jön egy-két szelídebb és biztatóbb szó, aminek annyira tudunk örülni ilyenkor. Becsüljünk meg minden beszélgetést, amit a társainkkal folytatunk, és mindig szűrjük ki belőle a szívmelengető szavakat, mondatokat. Mi is törekedjünk arra, hogy már úgy indítsuk el a napunkat, hogy mindenki szívében ott lapuljon a kedves szeretet, a jóság, az önzetlenség, a bizalom társaink felé.

Örülj minden kedves szónak, és ha azt tapasztalod, hogy minden igyekezeted ellenére mégis negatív irányba fordul egy helyzet, akkor menj el onnan és találj rá a saját kis menedékedre, ahol csak a gondtalanság, a figyelmesség, a törődés és a mindenki irányába mutató szeretet kap helyet.

Nincs mindig könnyű dolgunk, amikor kevesek szeretnénk lenni. Vannak kötekedő és veszekedő típusú emberek, de velük is megtalálhatjuk a közös hangot, ha kellő türelemmel rendelkezünk. Legyen a gondolataid között mindig az, hogy kedvességgel sokkal hamarabb érsz célba, mintha haragos lennél. Jó tanácsom csak az lehet, hogy csak az győz igazán, aki le tudja győzni önmagát és hisz is önmagában. Hisz abban, hogy szeretettel olyan széppé lehet varázsolni a világot körülöttünk, amiért minden nap érdemes kinyitni a szemünket, érdemes felkelni és csodás dolgokat művelni. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4514984026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása