Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

202.) - Őrizd meg a nyugalmadat!

2019. augusztus 01. 05:56 - RiaRia

sunrise-3848628_640.jpg

A nyugalmunk megőrzésének egyik legjobb módja lehet, ha megtanuljuk a meditáció művészetét. Vagy elkezdhetünk jógaórákra járni. A jóga és a meditáció ugyanis szoros kapcsolatban van egymással. Sokszor kiakadunk egy-két mondaton amit hallunk másoktól, és sokszor hisszük azt, hogy bármi is történt, nekünk van igazunk. Hogy helyrehozzuk és rendbe tegyük a félrehallott vagy félreítélt mondatokat, igazán nem nagy fáradtság, ha megpróbálkozunk a meditációval. A meditáció ugyanis olyan titkokat fed fel előttünk, amiről sokszor nem is tudunk, vagy nem sejtjük, hogy valóságtartalma van.

De más módon is lecsendesíthetjük az elménket. Próbáljunk más tevékenységekbe belefogni olyankor, mikor úgy érezzük, hogy most épp elszakad a cérna, nem bírjuk tovább a feszültséget. Nem mindig tudunk álljt parancsolni a hangulatunknak, van, hogy ok nélkül hibáztatunk másokat vagy épp saját magunkat. Ha nem tudjuk ilyenkor megőrizni a hidegvérünket, ez sok baj forrása is lehet. Összeveszések lehetnek, barátságok szakadhatnak ketté, és van olyan is, mikor egy életre megharagszanak egymásra az emberek. Hogy ilyen ne fordulhasson elő, meg kell tudnunk őrizni a nyugalmunkat minden helyzetben.

Foglaljuk el magunkat, ne unatkozzunk, mert az unalom mindig rosszat szül. Fejlesszük a türelmünket, és mindig gondoljuk át háromszor azt, ami történt az életünkben, nehogy elhamarkodott ítéletet hozzunk. Számoljunk tízig mielőtt valamilyen mondat túlságosan is hamar hagyná el a szánkat, mert amit kimondunk, azt már visszavonni alig tudjuk. Vigyázzunk, ne sértsünk meg senkit szántszándékkal, óvatosan bánjunk a gondolatainkkal, a szavainkkal. Legyünk jó békebírók, ha véletlenül olyan helyzetbe csöppenünk, hogy nekünk kell igazságot tenni valamiben. Törekedjünk mindig arra, hogy gondtalanul élhessünk, jókedvvel és békében éljünk társainkkal. Minden helyzetben meg kell tudnunk őrizni a nyugalmunkat, különben az életünk nem halad a jó úton. Tekints minden helyzetet olyan könnyednek, mint amikor a lágy szellő szelíden megsimogatja az arcodat, és gondolj arra, hogy problémák nincsenek, csak megoldások.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7714989582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása