Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

207.) - Ne okozz csalódást másoknak.

2019. szeptember 13. 07:26 - RiaRia

surreal-2905438_640.jpg

Hogy a címben írt mondat teljesülhessen, hozzá kell tenni, hogy - ne okozz csalódást saját magadnak sem. Ezt a kettőt teljesíteni nem egyszerű dolog, de nézzük a jó oldalát, mert csak azt érdemes. Ha békében tudsz élni társaiddal, ha jól végzed a munkád, ha ki tudsz kapcsolódni időben, ezzel óriásit teszel azért, hogy színvonalas életet élhess. De mivel is tudnál csalódást okozni másoknak vagy magadnak?

Először is az adott szó kötelez!  Ez egy olyan szabály, ami mindig előttünk kell hogy lebegjen. Ha hiteles tudsz lenni mások számára, akkor tudják, hogy számíthatnak rád minden helyzetben és kitartanak majd melletted. Tehát amit ígérsz, azt tartsd is meg. Másodszor jól kell titkolnod, hogyha valami bánt. Nem muszáj mindenki orrára kötni, hogy mi bajod van, ez csak rád tartozik. Tehát ne panaszkodj. Harmadszor pedig légy egyenes őszinte ember, akinek minden szava a szíve mélyéről szól, kedves és megértő tudsz lenni mindenkihez. Vagyis alakítsd ki a rád jellemző stílusodat. 

Ha önmagadban hiszel, könnyű mindezt megvalósítani, amiről írtam, de ennél sokkal sokrétűbb az életünk, sok mindenre kell figyelnünk. Épp azért kell jól nyitva tartani a szemünket, hogy még véletlenül se sértsünk meg másokat, és ezért kicsit meg is kell dolgozni. Olyan nagyon érzékenyek tudunk lenni ha minket ér valamilyen sérelem, de sokszor nem gondoljuk végig, hogy a kimondott szavaknak bizony súlya van. Árthatunk társainknak, megszűnhetnek barátságok, szerelmek, és olyan nagyon nehéz azután visszafordítani mindent. Elölről kell kezdenünk megint építkezni, hogy a kapcsolatainkat megőrizhessük olyan mély szinten, hogy azt semmi baj vagy veszedelem ne tudja tönkretenni.

Vigyázz magadra nagyon! De még jobban vigyázz a mondatokra, amit kimondasz vagy a tetteidre, amit cselekszel. Élj barátságban mindenkivel akikkel a jó utad során találkozol. Ez minden napra érvényes és különösen olyan esetekben, mikor már érzékenyebb vagy a külvilágra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4115069730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása