Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

217.) - Csinálj pihenőnapot magadnak.

2019. december 22. 02:46 - RiaRia

girl-791222_640.jpg

Hát, melyik nap is lehetne a legalkalmasabb egy jó kis pihenőnaphoz, mint épp a vasárnap. Vasárnap van, kicsit tovább alhatsz mint máskor, főleg, hogy közeledik a karácsony, több időt tudsz áldozni magadra. Szükségünk van egy héten legalább egyszer olyan kipihenten ébredni, hogy ne érezzünk már stresszt a mindennapokban, azt csinálhassuk, amit tényleg szeretnénk is. Én is az előbb még aludni készültem, de meggondoltam magam, most épp az írás az, ami kikapcsol, új energiát ad. 

Ilyenkor szoktam olvasni is, mert ilyenkor csend van, nyugalom, és jobban oda tudok figyelni arra, amit olvasok. Sokszor ilyenkor írok a blogba is. Hogy miért vagyok így kitalálva, nem tudom, de jólesik, és töltekezem energiával. Figyeld meg te is, hogy mikor és mitől vagy jobban, kipihentebb, nyugodtabb. Ki kell használnod ezeket az órákat, mert rengeteg friss erőt tudsz magadnak szerezni általa. Nem elég ugyanis jól kipihenned magad, új erőkre is szükséged lesz hamarosan, ezért kell mindent bevetni az ügy érdekében. Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy mivel is töltöd a pihenést. Elég az, ha jól érzed magad, jókedvű és vidám vagy és felhőtlenül boldog is. A többi mind hozza magával a kellemesebbnél kellemesebb helyzeteket.

Ilyenkor, mikor pihentebb vagy, jobban tudsz figyelni másokra is, és jó is ha figyeled a társaidat, mikor mire van szükségük. Ha kell, segíts, ha kell, légy támasza valakinek, ha pedig nem kell segítség senkinek a környezetedben, akkor mindenképpen áldozd magadra az idődet. Keress olyan elfoglaltságot, ami kikapcsol a hétköznapok rohanó tempójából, és érezd magad jól. Ha fiatal vagy, vagy éppen az idősebb korosztályt képviseled, tudnod kell, hogy számítanak rád, lesz olyan alkalom, amikor épp te tudod megoldani a kialakult problémát. 

Nézz fel az égre és ha derűs, akkor szerencséd van, mert csak ezt a derűt kell átvenned a természettől, és igyekezz tovább is adni mindenkinek, akinek csak tudod. Ha látod másokon, hogy boldogok, örülj együtt velük te is, és alakíts ki hasonlót a magad számára. Legyen ez a mai vasárnapod olyan különleges, amilyen még nem volt életed során. Tegyél meg mindent, hogy megédesítsd a nappali óráidat, és ezzel együtt a társaid hangulatát is. Pihenj eleget, mert nem biztos, hogy lesz elegendő időd legközelebb, amikor tényleg nagy szükséged lenne rá. Csinálj egy jó kis napot a mai napból, örülj, táncolj, légy vidám és kiegyensúlyozott. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6615362012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása