Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

222.) - Növeld a kitartásodat.

2020. június 15. 22:37 - RiaRia

the-challenge-5115408_640.jpg

A tyúk volt előbb vagy a tojás? A választ nem tudom, de nekem erről a mondatról mindig a kiscsibe kitartása jut eszembe, aki minden erőfeszítésével a világra szeretne jönni és ezért kitartóan mozgolódik a tojásban egészen addig, míg az megreped és sikerül a világra kijutnia. Hát, legalább ilyen kitartónak kellene lennünk mindenben, hogy előbbre jussunk életünk során. De hogyan növelhetjük a kitartásunkat?

Néha, amikor túl lustának érezzük magunkat, gondolkodjunk el azon, hogy mi lenne ha mindig minden helyzetben csak a kényelmet választanánk? Bizony, nem jutnánk semmire sem! És lehet, hogy ez az elgondolkozás már segíteni is fog a problémánkon, megembereljük magunkat, és legközelebb már másképp állunk a dolgokhoz. Remélhetőleg. Ha nem, akkor csúfos vereséget szenvedünk sok mindenben.

Amikor sok dolgom van, azt sem tudom, mit csináljak. Hol kezdjek bele valamibe, hogy haladni is tudjak? Ami segít, az a jó nagy levegővétel és az elszántság, hogy tudom, meg kell tennem ami aznapra elő van írva, mert ha nem teszem, csak tornyosulnak majd a feladataim. Amikor erőt merítek valamiből, olyan jó érzés fog el, hogy madarat lehetne velem fogatni. Az energia egyszerre áramlani kezd, és sok-sok olyan dolgot is meg tudok csinálni, amiről azt hittem, hogy csak segítséggel leszek képes rá. Később a kedvem is hozzá idomul a tennivalókhoz.

Kitartani valamiben nagyon sokáig, igazán embert próbáló feladat. De nem lehetetlen vállalkozás, ezért mindig is törekedni kell arra, hogy minél szilárdabb meggyőződésünk legyen mindenben. Ha tudjuk, hogy mit akarunk, sokkal könnyebb elindulni az úton, és sokkal könnyebb végig is menni rajta. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2715811900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása