Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

224.) - Legyél ötletes!

2020. július 02. 01:21 - RiaRia

star-1387060_640.jpg

Számos ötletünk születhet naponta, mégis, azok a jelentősebbek közülük, amik segítenek a fejlődésünkben, amik boldoggá, jókedvűvé varázsolnak bennünket. Nem mindenki születik olyan adottsággal, hogy ötletes tudjon lenni. Van, akinek egy kicsit meg kell erőltetnie magát, hogy valamilyen újdonság az eszébe jusson. Az, hogy mennyire vagy sziporkázó hangulatban, néha a környezeti ráhatások eredménye, ezek lehetnek a kiváltó tényezők. És van, mikor rákényszerülünk arra, hogy ötleteket gyártsunk, mert szükségesek a mindennapi életünkhöz.

Bevallom, hogy én sem vagyok megáldva olyan tehetséggel, hogy mindig mindenre találnék frappáns megoldást. Néha igenis össze kell szednem magam, hogy valami jó kisülhessen egy napomból, és ez lehet, kicsit a lustaságom jele is, amin azért némi gyakorlással tudnék változtatni. Legyünk ötletesek! Nem jó unatkozni, nem jó, ha nem tudjuk, most merrefelé is kellene haladnunk a nap folyamán, hogy egy szuper és boldogságos érzelmi világban tudhassuk magunkat. Hiszen ha van ezernyi ötleted, még a kínos stresszt is messze elűzheted az otthonodból. A stressz nem válogat. Lecsap egyből, mihelyt érzi, hogy valahol nincs meg a kellő összhang, és megkeseríti az életünket.

Ha nem kell sokáig gondolkodnod, hogy például mit is főzzél ebédre, ha nem kell sokáig gondolkodnod, hogy mivel űzheted el a néha fellépő rosszkedvedet, ha nem kell sokáig gondolkodnod azon, hogy milyen programot is válassz magadnak kikapcsolódásként, akkor elmondhatod magadról, hogy könnyen tudsz boldogulni az életedben, hiszen elég ötlet van a tarsolyodban, van mindig mihez nyúlnod, sosem fogysz ki a választási lehetőségekből. Aki olyan szerencsés, hogy mindig mindenre tudja a választ, mindig el tudja foglalni magát, hogy ne unatkozzon, őneki bizony ragyogó élete van, és minden bizonnyal örül is ennek. Az, hogy ötletes legyél, kis gyakorlással talán elsajátítható. Nem szabad csak azért megállnod a fejlődésedben, mert úgy hiszed magadról, hogy semmi érzéked nincsen ahhoz, hogy például egy társaságban el tudd szórakoztatni a többieket. Minél gyakrabban keresed az összejöveteleket, annál jobban tudod elsajátítani, hogy egy-egy pillanatban sziporkázhass, te legyél a középpontban és csak a te szavaidat lessék a többiek. Próbálkozz, gyakorolj, és meglásd hamarosan élvezni fogod minden napodat. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3715978092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása