Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

225.) - Szeresd az újat.

2020. július 02. 01:56 - RiaRia

woman-3056863_640.jpg

Minden újdonság megváltoztatja az életünket. Nem kell megrekednünk egy régi rossz sablonnál, ami csak visszahúzóerőként működik a napjaink során. Ha szereted az újat az életedben, egyre változatosabbak lehetnek a napjaid, és ez nem merül ki abban, hogy például minden nap veszel egy új ruhadarabot magadnak. Van, amikor erre is szükséged lehet, de leginkább arra törekedj, hogy mindenféle újat bevonzhass az életedbe. Nem szeretünk néha kitörni a régi jól megszokott életstílusunkból, nem akarunk életmódot váltani, mert félünk a ránk zúduló sok új élménytől, és azt hisszük, hogy nem tudjuk kezelni őket. Pedig épp az ellenkezője igaz, amikor is a megunt régi életed szinte bumerángként csap vissza rád, mert nem mertél új dolgokat bevállalni a napjaid közé.

Van egy olyan babona, hogy újév első napján valamilyen új ruhadarab is kell, hogy legyen rajtad. Hogy ez miért alakult ki így, nem tudom, de én amióta hallottam erről, betartom ezt a fajta viselkedést. Valószínű, hogy szerencsét hoz a mindennapjainkba, ha így teszünk. Mivel nem okoz különösebb "kellemetlenséget", hogy ezt megtegyem, így mindig törekszem is arra, hogy ez megvalósulhasson. Ha mindig csak a régi kerékvágásban éljük a napjainkat, belefásulunk a hétköznapokba, pedig épp az lenne a célunk, hogy a szürke hétköznapokat is fényesebben tudjuk látni. Ha valamilyen új körülmény jön az életedbe, ne habozz bármit is kipróbálni, szeresd az újat és alkalmazd, hogy változatosabb napok követhessék egymást hetente vagy havonta.

Hogy minden percedben jobban tudd érezni magad, újdonságokra, az új varázsára van szükséged, még akkor is, ha próbálod ezt leplezni. Ki kell törni az egyhangúság csapdájából és minden porcikánkkal arra kell törekedni, hogy minél több új körülmény alakíthassa az életünket. Az élet csak úgy tud változatos lenni, úgy tud mindennap megújulni, ha segítjük őt ebben a folyamatában. Tegyünk is azért, hogy egyre több új inger érjen bennünket, hogy ne szűküljön be az életünk. Csak nyerünk általa és egyre boldogabb napjaink lesznek.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3215978138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása