Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

232.) - Időben ébredj fel!

2020. augusztus 28. 16:45 - RiaRia

 

moon-1274014_640.pngAzt hiszem, hogy senkit sem kell nagyon noszogatni, ha időre kell felkelni valamikor is. Beállítjuk a vekkert, és az annak módja szerint rendben csörögni is fog. Ilyenkor szokott azonban előfordulni egy-két nem várt fordulat. Felébrednél, de félálomban megszólal benned a kisördög, hogy jó lenne szunyókálni még egy kicsit, így elkezdesz gondolkodni, vajon nem lehetne-e ezt a sürgős dolgot, amiért beállítottad az órádat, elhalasztani. Vagy megmásítani. Esetleg meg nem történtté tenni. Sok minden eszedbe jut, csak az nem, hogy már régen itt az ideje felkelni. Nyújtózkodsz, mert ugye erre is szükség van, hogy jókedvvel ébredhessünk fel, és addig-addig "gyötröd" magad mindenféle kifogással, hogy végül lehet, hogy azok fognak győzedelmeskedni.

Pedig, ha felhúztad a vekkert, annak bizony, hogy jó oka van. Időre kell menned valahová, amiért ugye még készülődnöd is kellene előtte, és ha nem tartod az ütemtervet, még meg is neheztelnek rád a késésedért. Sok minden adódik életünkben. Ebből az egyik legfontosabb, hogy legyünk pontosak. Épp ezért a legnagyobb segítségünk ehhez épp az óránk vagy a telefonunk ébresztője. Időben felébredni akkor tudsz, ha ki vagy pihenve, vagy nagyon szorít az idő és ha nem kelsz fel, akkor kapkodni kényszerülsz, de számtalan egyéb oka is lehet. Volt idő, mikor én önmagam ébresztőórája tudtam lenni. Este csak rágondoltam, hogy például éjjel 3 órakor fel kell ébrednem, és így is történt, nemigen tévedett a belső órám. Így ment ez évekig, még fontos programokra is fel tudtam így készülni. Ma már nem mernék ennyire bízni önmagamban, de aki érzi, hogy fel tud ébredni bármikor saját megérzése alapján, az bátran hagyatkozzon a belső órájára.

Sok időt tudunk megmenteni a magunk számára, ha betervezzük a napunkat. Ehhez óhatatlanul szükséges, hogy néha előbb kell felkelnünk a szokásosnál, és ehhez az is kell, hogy hajlandóságot mutassunk erre. Időt nyerünk a reggeli készülődéshez, időt nyerünk az edzésünkhöz, időt nyerünk fontos találkozókhoz, és így lesz majd elegendő időnk pihenni is, amikor annak szükségét érezzük. Senkit sem kényszerít senki, hogy pontos legyen, vagy hogy időben elkészüljön ha színházba megy. Ezt mi érezzük, hogy számunkra ez fontos tényező. És ha már így van, akkor a vekkerünk a legnagyobb segítségünk ilyenkor, ha épp időhiányban szenvedünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016180122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása