Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

233.) - Tedd a dolgod és a kedved is megjön hozzá.

2020. szeptember 08. 20:37 - RiaRia

washing-41825_640.png

Szereted a házimunkát? Vagy bármiféle munkát? Biztos vagyok benne, hogy igen, de azért munkája válogatja. Ha reggel elmegyünk a munkahelyünkre, azt kell tennünk, ami a feladatunk, de ehhez nincs meg mindig a jókedvünk. Főleg, ha rosszul ébredtünk, vagy valami elvette a kedvünket. Hogyan lehet mégis megszerettetni magunkkal akár a házimunkát vagy egyéb "nemszeretem" munkákat? Ha teljes szívedet beleadod abba a feladatba, amit éppen csinálsz, előfordul nagyon-nagyon sokszor, hogy a végére egészen megkedveled, szinte tovább szeretnéd folytatni.

Nézd csak a képet! A mosónő szinte mindent belead ebbe a munkájába, teljes erőbedobással végzi a feladatát. Látszik rajta, hogy élvezi amit csinál, szívesen végzi a munkáját. Valahonnan elővarázsolta ezt a szívből jövő örömöt, vagy ahogy a cím is sejteti, útközben jött meg a kedve a mosáshoz, mert tudja, hogy mindenképpen el kell végeznie. Hogyan találjuk meg azt az örömöt, amit ez a mosónő is megtalált magának? Gondoljunk mindig arra, hogy nemcsak önmagunkért csináljuk, amit csinálunk. Valakinek valahogyan örömöt okozunk a tettünkkel, de már az is elég, ha saját magunkat meg tudjuk örvendeztetni.

Ha belekezdesz bármibe is a napod során, ne vágj hozzá morcos képet, hiszen akkor minden jókedvedet elveszíted. Tegyél úgy, mintha már élveznéd is a munkafolyamatot, és hidd el, hogy kis idő múlva sokkal jobban fogod érezni magad. S nem utolsó sorban még jókedvvel is fejezed be a munkádat. :) Gondolj mindig arra, hogy mennyi mindent meg tudsz oldani egyedül is, és ez már elég ok az örömre. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6816194954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása