Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

235.) - Fejleszd a memóriád!

2020. október 03. 19:00 - RiaRia

pieces-of-the-puzzle-592828_640_1.jpg

Sokat tanulunk életünk során, és sokat is felejtünk, de az tény, hogy ha nem tanulnánk, nem lenne mit elfelejtenünk sem. Szeretem és nagyon tetszik nekem a puzzle játék, de nem vagyok jó benne. Nézd a képet! Ha rendesen összekeverjük a játék alkotóelemeit, micsoda türelem és érzék kell hozzá, hogy ez a fenti kép összejöjjön! Ügyes, türelmes kezek és sok-sok idő is kell, hogy minden passzoljon a végén.

De mint minden játék, a puzzle is fejleszti a memóriát. Nem szabad azonban leragadni egyfajta memóriafejlesztésben. Minél változatosabb formában kell alkalmaznunk, hogy a szürkeállományunk alaposan meg legyen dolgoztatva. Ha kirándulni mész és csak a térképre vagy utalva, nem ismered a helyet, a visszafelé úton igencsak a memóriádra is leszel hagyatkozva. Mit jegyeztél meg útközben és abból mit tudsz most majd kamatoztatni? De sorolhatnánk a memóriafejlesztés módszereit, mind alkalmas arra, hogy tanulj, és jó memóriád legyen még idősebb korodban is.

Van, aki szeret rajzolni, őneki könnyebb dolga van talán, mert a rajzolás is remek memóriafejlesztő. Nagy divat mostanában a naplózás, amikor különféle ábrákkal, színes motívumokkal tervezed be a napjaidat, amit lehet, könnyebb megjegyezni, mint mást. Lehet, hogy az agykontroll is ezt használja időnként? De csak ha sétálsz egy nagyot, és jól megfigyelsz mindent, ami körülvesz téged utad során, már akkor sokat tettél az emlékek felidézésében. Eszedbe jutnak régebbi történetek, beszélgetések, stb. És ha még este lefekvés előtt megpróbálod vizualizálni a látottakat, akkor még egy nagy lépést teszel a jó memóriád eléréséhez. Se szeri, se száma a memóriát segítő technikáknak! Alkalmazzuk őket minden nap, minden percben!  Csak nyerünk velük. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4916226022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása