Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

244.) - Tartsd jó kondiban magad!

2020. december 05. 02:00 - RiaRia

biker-384921_640.jpg

Mindig aktuális a fenti mondat, egyetlen pillanatra sem feledkezhetünk meg magunkról, mert különben kicsúszik a lábunk alól a talaj. Ha nem mozgunk például, görcsösek lesznek az izmaink, nem hajlik úgy egy-egy ízület ahogy épp kellene, így minden mozdulatunk nehézkessé válik, szinte letapadnak az izmaink, és sok-sok időbe telik mire újra erőre kapunk. Épp ezért jó, ha már jó előre felkészítjük magunkat egy sportosabb életre, és alkalmazzuk a megfelelő formákat ahhoz, hogy mindig jó passzban lehessünk.

De a mozgáshiány csak az egyik ilyen tényező, ami hátráltatja az életünket. Ha teszünk azért, hogy el tudjunk menni kirándulni, akkor minden porcikánk hálás lesz nekünk, hogy így gondolkodtunk. Szellemileg például ugyanúgy szükséges a memóriatorna, mint egy-egy fizikai edzés. Sokszor lemondunk ezekről az építő jellegű megoldásokról, pedig csak önmagunknak ártunk ezzel. Ha otthon kell lenned, akkor is számtalan módja van, hogy jó kondíciót alakítsál ki magadnak. Egy edzett testben megfiatalodnak a sejtek, ruganyosabbak és rugalmasabbak leszünk, mint voltunk ezelőtt például 10-15 perccel.

Tulajdonképpen a viselkedés, a viselkedésterápia is ide tartozik, hiszen ha nem megfelelően tartjuk karban a testünket és a szellemünket, még fiatalon is leépülhetünk. Kis odafigyeléssel, egy kis akarattal máris szebb és jobb külsőt kölcsönözhetünk magunknak. Sőt! Belülről is megfiatalodunk. Ha jó kondiban tartod magad, egészséged meghálálja mindezt, és sokszor tényleg a kevéssel is beéri. Igyál sok-sok friss vizet, hogy a sejtjeid érezzék, hogy törődsz velük, gondoskodsz róluk és önmagadról is.

Legyen az bárki fia, elkezdeni a sportot nem egy ördögtől való dolog. Ezt mindenki beláthatja. Olyan kevés kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, hogy igazán megéri a befektetés. Otthon is jó formába tudod hozni magad, akár már pár perc jógával vagy ha másképp nem megy, gyógytornával. De számtalan megközelítése van a jó kondinak. Az, hogy reggel időben ébredj fel, már jó előre fel kell készíteni magadat, így este nem mehetsz dühösen, morcosan aludni. Csak te látod a kárát, és később bánni fogod, hogy csak nagy sokára múlik el egy-egy betegség. Legyél kitartó önmagad ápolásában, sohase mondd, hogy: - most nincs időm rá! -, mert mindig tudsz találni elegendő időt, és ha ügyes vagy, még így az életed hosszát is megnövelheted, ezt bátran állíthatom.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8516318986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása