Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

250.) - Ha félelem tölt el, gyorsan lépj túl rajta.

2021. január 18. 22:36 - RiaRia

moon-3244435_640.jpg

Emlékszem, hogy amikor kicsi voltam és cirkuszban voltunk, mindig féltettem a kötéltáncosokat, nehogy leessenek, nehogy megüssék magukat. Még mindig beleborzongok, ha hasonló mutatványt látok. Félelem és félelem között is van különbség. De az biztos, hogy nem jól hat a lelkivilágunkra. "Jobb félni, mint megijedni." -, szokták mondani, de a félelem önmagában is romboló hatású. Életem során rengetegszer féltem, és nagyon sok mindentől, még attól is, amiről biztosan tudtam, hogy sosem következik be.

Mit tehetünk, ha félünk valamitől? Először is tisztázni kell magunkban, hogy valós-e a félelmünk. Ha igen, akkor is megpróbálhatunk nem gondolni rá, mert ha mindig az eszünkben tartjuk, akkor  csak még jobban felerősítjük magát a félelem érzését. Túl kell tudnunk tenni magunkat bizonyos érzéseken, hogy optimistábban lássuk a körülményeinket. Van, hogy félünk egy vizsgától, pedig amikor már túl leszünk a nehezén, lehet, hogy csak legyintünk egyet, hiszen nem is volt olyan nehéz. Általában szinte mindennel ez a helyzet, utólag mindig rózsásabban látjuk a megélt szituációt. Amikor pedig benne vagyunk abban a helyzetben, amitől féltünk, mindig történni szokott olyasmi, ami kisegít minket, és jobb átélni az ijedtséget, mintha nem mernénk szembenézni a félelmeinkkel.

Amitől én féltem sok-sok éven keresztül, az is olyan dolog volt, amit semlegesíteni lehetett volna, ha egy kicsit több eszem lett volna és felfigyeltem volna a kedvező körülményekre. Amit ilyenkor mindig tehetünk, az az, hogy szabadjára engedjük a félelmünket, mint egy kismadarat, hadd szálljon tovább tőlünk, és ne zavarja a köreinket. Ezt meg kell tanulnunk hogyan lehet elérni, de minden próbálkozást megér. Ne hidd, hogy gyenge vagy olyankor, ha félsz valamitől. Ilyenkor csak rosszabb érzelmi hullámok vesznek körül, amin túl tudod tenni magad. Ne engedj be a közeledbe semmilyen ártó gondolatot, koncentrálj olyan dolgokra, amik a szívedet vidámabbá teszik. Ha a szíved mélyén örömöt érzel, nyugodtságot és békét, akkor minden a legnagyobb rendben van, és jöhet bármilyen negatív gondolat, te helyre tudod tenni, odébb tudod hessegetni magadtól. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6016395178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása