Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

254.) - Vegyél virágot az asztalodra (csak úgy!)

2021. április 12. 22:01 - RiaRia

flower-604034_640.jpg

Beneveztem egyszer egy "stresszűző" tanfolyamba, és a feladatok között szerepelt, hogy vegyek virágot a piacon, csak úgy, a magam kedvére. Addig is szerettem a virágokat, de ez a feladat még jobban megszerettette velem. Nincs is üdítőbb látvány, mikor virágok pompáznak az asztalon, a kedvünk is egyszeriben jobb lesz, vidámabbak leszünk, tetszik, amit látunk. Próbáld ki! Az eredmény önmagáért beszél.

Ha vendégségbe mész, valószínű, hogy viszel egy csokor rózsát a háziasszonynak, és valószínű, hogy ő nagyon fog ennek örülni. Nem véletlenül. A virág kifejezi, hogy gondoltunk arra az illetőre, akinek éppen adjuk. Kedvességet jelképez, egy kicsit átadunk a szívünkből egy darabot a társunknak. Ha a virág ilyen jól szimbolizálja az örömöt, a vidámságot, a felszabadultságot, és még sok minden mást is, akkor miért ne lephetnénk meg magunkat is vele? Ha előző nap szedtél virágot a kertedben, és az asztalodra vagy a polcodra tetted, reggel mikor felébredsz, kellemes illat vesz majd körül, és ott fognak virulni kedvedre, sok szép gondolat juthat eszedbe mindjárt.

Nem véletlen, hogy az esküvőn is virágcsokor van a menyasszony kezében, hűen kifejezi az együvé tartozást, boldog és szép gesztus ez a vőlegény részéről. Ha nincs kerted, hogy leszakíthass egy-két virágszálat magadnak, akkor tedd azt te is, hogy kimész holnap a piacra, és veszel egy csokor virágot, amit azután az asztalodra helyezel egy szép vázában. Én cserepes virágot vettem akkoriban, de olyat, aminek volt már virágja is, így duplán díszítik az otthonomat. Éld át a pillanat varázsát! :) Díszítsd fel a szívedet is virágba, gondolj mindig örömteli dolgokra, és mindig legyen a közeledben olyan hely, ahová sok-sok virágot tudsz tenni. Csak úgy a saját kedvedre! :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9816499322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása