Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

258.) - Amit ma megtehetsz, halaszd holnapra.

2021. június 21. 09:09 - RiaRia

woman-3292123_640.jpg

Kicsit mókás a bejegyzés címe, hiszen pont az ellenkezőjéhez szoktunk hozzá. Kimaradt a "ne" szócska, de lehet benne igazság így is, ha jobban belegondolsz. Amikor már sokat dolgoztál egy nap, és még mindig van teendőd, olyankor igazán jólesik hallanod ezt a mondatot -, amit ma megtehetsz, halaszd holnapra. Ugyanis, ha még ekkor is nyúzod magad, nem pihensz, töröd magad, hogy minden meglegyen, amit beterveztél, akkor kimerülsz, kifáradsz és holnap aztán végképp nem lesz erőd semmihez.

Az egyik bejegyzésben írtam arról, hogy első a pihenés, csak utána jöhet minden más. Ha nem pihentél éjszaka, ha túlontúl korán keltél, még nincs meg benned az a lelkesedés, ami kell egy naphoz. Nézd csak a képet! Olyan jó kikapcsolódásokra van szükséged, mint itt a kép is sugároz magából. Itt a nyár, hát élvezzük! Tegyük odébb egy kicsit a teendőinket, és lazítsunk, pihenjünk, bolondozzunk egy kicsit a vízparton. Lehet, később alig lesz rá alkalmunk.

Egyszóval, hiába van ma hétfő, dolgos nap, igyekezz egy kicsit lazítani, ha megteheted. Ami dolgod most lenne, az megvár holnapig, vagy még tovább is. Lépj ki úgy a komfortzónádon, hogy most egy kicsivel többet engedsz meg magadnak, mint egyébként szoktál. Lazíts, ereszd félárbócra a vitorlát, és pihenj amennyire épp jólesik. Csak azt csináld meg ma, ami tényleg csak a létfenntartásodhoz hiányzik. Még főznöd sem kell, és még talán a porszívózás is várhat pár napot. Kapcsolj ki, élvezd, hogy szabadabb vagy, és igyekezz kihasználni az eléd táruló lehetőségeket. És, még valami! Tilos most szomorúnak, búvalbéleltnek lenned, derítsd fel a napodat olyan örömteli pillanatokkal, amikre mindig is vágyakoztál. Legyél kezdeményező, és találj megfelelő programokat mára magadnak. A holnap még túl messze van, hogy gondolkodni kelljen róla. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6816599926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása