Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

270.) - Tarts be minden szabályt!

2021. szeptember 17. 02:42 - RiaRia

rules-2330728_640.jpg

Nem is tudom mi lenne velünk, ha szabályok nélkül élnénk. Lehet, nagy összevisszaság lenne az életünk. Kellenek néha a megszorítások, a figyelmeztetések, sokszor ezek térítenek vissza minket a kiindulópontunkhoz. Ha megszegünk egy-két fontos szabályt, már az életünk nem úgy alakul ahogyan az jó lenne. Azt hihetjük, hogy nem olyan nagy dolog ha csak egy-két fontos szabályt nem tartunk be. De gondolj csak bele, hogy például mi történne, ha véletlenül a piros jelzés ellenére haladsz át a zebrán? Ilyenkor nem neked van elsőbbséged, és jó, ha épp bőrrel megúszod az esetet. Pedig úgy gondolom, hogy nagyon sokszor vétünk épp ez ellen a szabály ellen. Hirtelen nem gondoljuk végig, hogy mi történik, ha éppen nincs szerencsénk, és nem áll mellettünk a védőangyalunk. Sokszor megússzuk az ilyen baklövéseinket, de azért nem árt vigyázni.

Amikor túl szeleburdiak vagyunk, épp akkor nem figyelünk eléggé olyan dolgokra, amik meghatározzák az életünket. A szabályok nem véletlenül vannak az életünkben, mindegyiknek külön jelentősége van. És, nem csak hogy mi kell, hogy betartsuk ezeket az intelmeket, a társainkat is jó, ha figyelmeztetjük, ha épp olyat látunk, ami nem helyénvaló. Úgy a volánhoz ülni, hogy előtte alkoholt ittunk, még veszélyes is a többi emberre nézve is. Úgy élni, hogy közben mások testi épségét veszélyeztetjük, felelőtlen dolog. Ha csak kicsit is figyelünk erre, akkor legközelebb már okosabb döntéseket hozhatunk. 

Azt hihetnénk, hogy a szabályok nem befolyásolják az életvitelünket. Pedig dehogynem! Segítenek kordában tartani a sokszor csapongó gondolatainkat, figyelmeztetnek minket a helyes cselekedetekre, és megkönnyítik az életünket is. Ha szabályok nélkül élnénk, nagy zűrzavar keletkezne, mindenki azt csinálná, amihez éppen kedve lenne, és figyelmetlenségünkből nagyobb bajok is keletkezhetnek. Ügyelj a szavaidra, hiszen még így is megsérthetsz másokat, ügyelj a tetteidre, hiszen ezzel befolyásolod a saját magad életét és nemkülönben a társaidét is. A szabályok csak részben jelentenek kötöttségeket. Ha okosan vesszük őket figyelembe, segítenek eligazodni az életünk zegzugaiban. Figyelj az intő jelekre és te magad is alkothatsz különféle szabályokat, amikre ha odafigyelsz, könnyebbé teheted velük az életedet. Csak gondolj bele miért is van szükségünk különféle megszorításokra, és máris rájössz, hogy nem véletlenül alakultak ezek pont így. Tarts be minden fontos szabályt, hogy megkönnyíthesd a napjaidat. Meglátod, hogy nem is kerül ez olyan nagy erőfeszítésbe, mint elsőre tűnik. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5016691290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása