Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

282.) - Figyelj a tested jelzéseire.

2022. január 02. 17:21 - RiaRia

woman-g4bd66fe38_640.jpg

Talán most a legidőszerűbb erről írni. Új év van, új hónap indul, és esetleg már a nagy fogadalmakon is túl vagyunk. Sok minden múlhat azon, ha tudsz figyelni a testedre, és figyelembe is veszed a jelzéseit. Sokan ilyenkor kezdenek gőzerővel fogyózni, addig, amíg alább nem hagy a lendület. Valamiért mindig abbahagyunk mindent. Ha elég ügyes voltál az ünnepek alatt, akkor nem csináltál semmilyen galibát, jól kipihented magad, és most újult erővel kezded az új évet. Érezted, hogy magadnak teszel jót, ha betartasz néhány szabályt, amit te alkottál azért, hogy jobb formában legyél egy-két hét múlva, sőt még azután is mindig. Előrelátó voltál, és ez meghálálta magát. Figyeltél önmagadra, és figyelembe vetted a negatív jelzéseket is. Így, azután most nincs is különösebb dolgod, élheted az életed úgy, ahogy korábban már elkezdted, tartod magad a szabályaidhoz. Sokan irigyelnek téged ezért, mert nem mindenki érzékeli akár a test figyelmeztető jeleit, akár a barátok figyelmeztető szavait. 

Testünk és szellemünk mindig résen van, mindig dolgozik még akkor is, mikor mi azt nem is sejtjük. Ha valami fájdalmat érzel valahol, az már egy kis figyelmeztető azért, hogy törődj önmagaddal, figyelj egy kicsit jobban a szervezetedre. De ha egy kis hang figyelmeztet legbelül a szíved mélyén, hogy ezt meg ezt nem kéne megtenned, az is jelzés arra, hogy nem mindegy mit csinálsz a nap 24 órájában. Csúnyán megfizethetünk azért, ha szabályokat szegünk meg, ha nemtörődömségből olyasmit teszünk, ami nem helyénvaló. Néha állj meg egy pillanatra! Nézz körül, nézd meg, hogy hogyan élsz, gondolkodj el azon, hogy helyesen élsz-e. Még akkor is mindig értékelnünk kell magunkat, ha szerintünk úgy jó, ahogy van, és nem kéne változtatni semmin. 

Nemcsak az egészségünk a tét, a környezetünkre is hatással vagyunk, és viszont, a környezetünk is hatással van ránk. Nem élhetünk remete módjára, kölcsönös viszonyban vagyunk a társainkkal. Egymagunk nehezen boldogulnánk a nagyvilágban. Úgyhogy nem elég, ha csak magunkkal törődünk, másokat is figyelembe kell vennünk. Felelősséggel tartozunk sok minden iránt. Tedd ezt a napot különlegessé! Igaz, hogy már késő délután van, de még így is sok minden fér bele a napodba. Vonulj kicsit félre, és gondold el, vajon mi módon tudnád egyszerűbbé tenni az életed? Talán túl szeleburdi voltál eddig? vagy Túl feledékeny? esetleg Vannak még szabályok, amiket jó ha betartasz? Számtalan kérdést tehetsz fel magadnak, és a válaszok fogják megadni számodra azt az irányt, amit követned kell, amit követni szeretnél. Elemezd kicsit a mostani helyzetedet, a mostani életedet. A tested és a lelked, a szellemed mind jeleket bocsátanak ki majd, hogy megtaláld a helyes ösvényt a magad számára. Vedd figyelembe őket, mert segítenek a fejlődésedben. Azért, hogy mindig jó formában legyél. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516801632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása