Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

294.) - Nem a tiéd a világ összes gondja.

2022. május 09. 12:25 - RiaRia

smile-gf135d0e97_640.png

Szoktál használni smiley-kat? Egyáltalán szereted őket? Hogy hogy jön ez ide? Csak azért kérdezem, mert nézd meg a fenti képet, mennyi érzelmi megnyilvánulásunk tud lenni. És ezek csak kiragadott példák. Nem kell mindent a szívünkre venni, ha nem úgy sikerülnek a dolgaink, mint azt előzőleg megálmodtuk. Nem mindent nekünk kell megoldani, épp ezért igaz a címbéli mondat, miszerint - nem a tiéd a világ összes gondja. Nyugodtan tedd félre az ügyes-bajos problémának látszó dolgaidat, csak azzal törődj, ami igazán fontos a számodra, vagy feltétlen meg kell csinálnod.

Amikor nagyon magunk alatt vagyunk, képesek vagyunk mindent más színben látni. Egyszerűen olyan dolgokkal ruházzuk fel a gondjainkat, amikkel nem is rendelkeznek, csak mi hiszünk bennük. Ha a gondok mögé néznénk, meglátnánk az igazi valóságot, és megtalálnánk a megoldást is. Jobb kedvűen egészen más színben nézzük a világot. Ha el vagyunk szontyolodva, mindent kétszer olyan tragikusan fogunk fel, mint amilyen valójában. Ha valami bánt minket, őrlődünk, nem tudunk koncentrálni, kimegy minden a fejünkből és teljesíteni sem tudunk nagyon. Le kell ráznunk magunkról időnként az út porát, új nézőpontokat kell kialakítanunk magunknak, és a mosolyt, a vidám életszemléletet kell előtérbe helyeznünk.

Nem szabad megsértődni, ha mindenki éppen most talál meg minket a problémájával. Lehet szépen is nemet mondani, nem kell mindennel nekünk foglalkozni, főleg ha azok negatív töltésű dolgok. Amiről tudjuk, hogy elszívja az energiánkat, arról inkább ne is vegyünk tudomást, épp azért, hogy energikusak maradhassunk, és tudjunk magunkkal is törődni. Így is van épp elég dolgunk, ne szaporítsuk olyannal, amihez vagy semmi közünk, vagy ránk szeretnék testálni őket valamiért. Csak annyit vállalj be, amiről tudod, hogy kényelmesen meg tudod oldani, és még önmagadra is marad időd, arra, hogy feltöltődj. Ha a fáradtságtól kipukkansz mint egy lufi, nem sok hasznodat vehetik mások sem, és még az erőd is elfogy. Inkább keress mindig olyan hasznos elfoglaltságot magadnak, ami feltölt energiával. Sok módja van ennek, a legjobb módja, ha mindennap rendesen kialszod magad. Ha reggel vidáman ébredsz fel, megalapozod a jókedvedet, és boldogan mindig hatékonyabbak vagyunk, mint fáradtan, elcsigázottan. Ne vedd a válladra a világ összes gondját! Figyelj erre, és oszd be jól az erődet mindig. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9017827231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása