Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

301.) - Hasznosítsd a tudásodat!

2022. szeptember 04. 19:23 - RiaRia

graduation-ga92842bec_640.jpg

Szeretsz tanulni? Hát, persze! ...de, csak ha nem kötelező! :) Azt hiszem, mindenki szeret tanulni, különben hogyan is állná meg a helyét az életben? Elvégzel egy iskolát, szakmát tanulsz, és a vége az, hogy egyre inkább érzed, hogy szeretnél még jobban kiteljesedni. Ezért tanfolyamokon veszel részt, vagy beiratkozol még egy suliba, ahol bővítheted a tudásodat. Munkánk során is, de egyébként is sok hasznát vesszük, hogy valaha iskolába jártunk. Hasznosítani tudjuk mindazt, amit megtanultunk, vagy ellestünk másoktól, netán mi voltunk azok, akik újszerű ötletekkel jöttünk elő. Bármit megtanulni, lehet, hogy egy kis erőfeszítésbe telik, de mindenképpen megéri a befektetés, mert olyan szintű tudásra tehetünk szert, ami mindig kihúzhat minket a pácból, ha véletlenül éppen ott találjuk magunkat. 

Szinte mindegy mit szeretsz elsajátítani, ha van elég kitartásod és türelmed, olyan tökélyre fejlesztheted a tudásod, hogy az a maga nemében páratlan lehet. Lehetsz jó hegesztő, vagy varrónő, lehetsz jó tanár vagy lehet belőled jó orvos, ápolónő, bármi is az, amit szeretsz csinálni, azt a legmagasabb szinten képes vagy elsajátítani. Sokan félnek attól, hogy nincs elég tudás a birtokukban. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy amit tudsz azt hogyan használod fel a magad vagy mások javára. Az, hogy hogyan is hasznosítod amit eddig megtanultál, jellemez téged, erről ismernek fel, mert mindennap ezt a tudásodat alkalmazod, bármibe is fogsz bele. Lehetsz tökéletes háziasszony vagy vendéglátó, mert érzéked van hozzá, elsajátítottad azt, ami ehhez kell. Mindig lehetünk jobbak a tegnapi önmagunknál. Mindig van bennünk egy kis plusz, ami arra biztat minket, hogy tovább képezzük magunkat és fejlesszük a gyengébb pontjainkat is, hiszen nemcsak azok sikeresek, akiknek minden az első pillanatban sikerül, hanem azok is, akik igyekeznek a gyenge pontjaikon javítani.

Amikor befejezzük a sulit, még messze nincs vége a tanulásunknak, sőt, lehet, ekkor kezdődik csak igazán! Amikor kilépünk a nagybetűs életbe, bizonyíthatunk, mit tanultunk eddig és mire vagyunk még képesek ezután. Az életünk sokszor próbára tett eddig is, de ezután is így lesz ez, ezért kell minél felkészültebben várni a kihívásokat. Legyél olyan igyekvő a tanulásban, saját magad fejlesztésében, hogy ezzel megkönnyítsd a további életedet, segíts magadnak mindig olyan úton haladni, amilyen tetszik neked, és amilyennek egyszer még diákkorodban megálmodtad magadnak. Ezernyi segítséget találsz már ehhez, amiből ki tudod válogatni a magad számára hasznos segítségeket. Amit tanulsz, azt alkalmazd is, használd a javadra, hasznosítsd a mindennapi életedben, hogy boldog és vidám napjaid lehessenek. Ha át tudod adni a saját tudásodat mások számára is, azzal már egy szintet lépsz, ahol már a tanulóból tanítóvá cseperedtél. 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8617923867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása