Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

302.) - Tanulj másoktól!

2022. szeptember 27. 00:54 - RiaRia

kids-g7cc4ab4df_640.jpg

Már a fenti képen is a gyerekek egymástól lesik el a rajzolás tudományát, és tényleg! Tanulni leginkább gyermekkorunkban szeretünk, és ekkor vagyunk talán a legfogékonyabbak is. Egyáltalán nem hiba, ha másoktól tanulunk, inkább azt bizonyítja, hogy bármikor képesek vagyunk elsajátítani a tudományt. Szerintem mindenki szeret tanulni, de legalább is érdeklődik bizonyos témák iránt, ami felkelti a kíváncsiságát. Ha már kíváncsiak tudunk lenni, ez nagy előny, hiszen ilyenkor minden porcikánkkal arra törekszünk, hogy megfejtsünk valamit, a kíváncsiság hajt minket előre, hogy valamit elsajátítsunk például. Sosem volt hátrány, ha másoktól lestünk el olyasmit, ami minket is érdekelt. 

Életünk végéig rá vagyunk kényszerülve, hogy haladjunk a korral, lépést tudjunk tartani a fejlődéssel. És, ehhez bizony sok-sok tanulás szükséges, mert a mi kis világunk napról napra változik, aki lemarad, az kimarad a sorból. Amikor tanulunk, átadjuk magunkat egy olyan érzésnek, ami nem megfogható, de azért biztonságos és figyelemreméltó. Azt az érzést mindenki jól ismeri, amikor például egy verset meg kellett tanulnunk kívülről a suliban. Azt az érzést is szinte mindenki ismeri, amikor nem készült el idejében a házi feladat, és kénytelenek voltunk a padtársunktól ellesni a megoldást még mielőtt az óra elkezdődött volna. Lehet, túl sokszor is fordult elő ilyesmi, de fátylat rá, mindenkivel megtörtént hasonló. A lényeg a tudáson van, hogy olyan tudás birtokában legyünk, amire bármikor támaszkodhatunk az életünk során. 

Kérdezd meg magadtól időnként, hogy hajlandó vagy-e bármit megtanulni, hogy okosabb, magabiztosabb vagy tanultabb legyél, mint voltál előtte? Ha igen, akkor jó esélyed van arra, hogy könnyedén elsajátítsd a tudást, még akkor is, ha nem voltál kezdetben elég motivált erre. Sok jó tanító él mellettünk, akinek a tudását igénybe vehetjük, akiktől érdemes tanulnunk. Észre kell vennünk ezeket a lehetőségeket, mert ha egyszer nem tanuljuk meg az élet leckéjét, akkor csúnyán visszaüthet ez, ugyanúgy, mint a bumeráng. Keresd meg, hogy mivel tudnál még többet te is hozzátenni a világhoz. Van, aki azért él, hogy valami maradandót hagyjon maga után itt ezen a földön, és van, aki azért él, hogy gyarapítsa a tudását, mert tudja, hogy a saját életét könnyíti meg, ha így tesz. Nagyon sokat tanulhatunk másoktól. Szinte mindenkitől tanulunk valamit, akivel csak találkozunk életünk során. Őrizzük meg magunknak ezt a tudást, hiszen bármikor szükségünk lehet rá, és bármikor alkalmazhatjuk is napjaink során. Legyünk büszkék arra, amit megtanultunk!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6017940822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása